Ouderschapsverlof (Belgiƫ)

Als een medewerker gebruik maakt van tijdskrediet, dan voeg je hiervoor bij de medewerker een werkrooster toe.

Bij ouderschapsverlof voeg je als uurtype Tijdskrediet toe in het rooster van de medewerker. Dit voeg je dus niet toe als verlof of verzuim. Je voegt eerst een urensoort toe met de juiste code voor het sociaal secretariaat. Vervolgens voeg je een dagrooster, weekrooster en roostercyclus toe of voeg je een nieuw rooster toe bij de medewerker zelf. Ouderschapsverlof zet je in het rooster als tijdskrediet, omdat dit dan voorrang heeft op de feestdagen. Op deze manier zorg je ervoor dat de uitbetaling niet door de werkgever gebeurt, maar door de RVA.

Omdat per medewerker kan verschillen op welke dagen zij tijdskrediet opnemen, maak je hiervoor niet eerst een standaard werkrooster aan, maar specificeer je het rooster bij de medewerker zelf.

Weekrooster toevoegen:

In dit voorbeeld krijgt de medewerker vanaf 1 januari volgend jaar een werkrooster met tijdskrediet/ouderschapsverlof op woensdag.

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker en open de eigenschappen van de medewerker.
  2. Ga naar het tabblad: Rooster.
  3. Klik op: Nieuw.
  4. Vul de eerstvolgende maandag in bij Begindatum rooster.
  5. Als het veld Standaardrooster gevuld is, verwijder je deze waarde eerst. Druk hierna op Tab.
  6. Selecteer Werktijden, wisselende weken bij Type rooster.
  7. Vul 4 dagen per week in en 32 uur, bij aantal uur per week.
  8. Klik op: Volgende.
  9. Klik op: Nieuw achter Roostercyclus
  10. Vul 1 in bij Aantal weken.
  11. Klik op: Selecteren.
  12. Vul de gegevens in, voor dit voorbeeld is dit:

13. Klik op: Voltooien.
  14. Controleer het rooster met de knop Voorbeeld.

Profit toont een voorbeeld op basis van de gekozen roostercyclus en beginweek.

15. Sluit het voorbeeld af.
  16. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Payroll
  2. Payroll-processen via de wachtrij
  3. Rapportage Payroll
  4. Rapportensets
  5. Onderwijs aanleveringen
  6. Sociaal Secretariaat
  7. Meerjarenbegroting
  8. Werkkostenregeling