Wagenpark eBlox aanlevering

De aanlevering van de gegevens van het wagenpark werkt op een andere wijze, dan de andere bestanden die je genereert vanuit Profit. De opbouw van de historieken op een wagen gebeurt volledig automatisch, ook de velden die Profit opneemt in dit bestand zijn voorgedefinieerd en vast. In tegenstellingen tot de andere bestanden, waar de medewerker het centraal punt is, is de wagen hier de leidende factor.

Per historiek wordt vastgelegd wie de bestuurder was van de wagen, van wanneer tot wanneer deze bestuurder met de wagen reed en wat de waardes zijn van de andere velden met betrekking tot de wagen voor die periode.

Als een wagen meegestuurd wordt in de aanlevering, dan verwacht eBlox alle historieken op die wagen. Vanaf het begin van het leasecontract tot het einde of de actuele situatie. Vervolgens verstuurt Profit geen informatie meer door over deze wagen, totdat je een wijziging op een van de historieken doorvoert. Vervolgens gaan alle historieken van deze wagen opnieuw mee richting eBlox.

Wagen uitsluiten van aanlevering

Er zijn situaties waarbij je wagens niet wil aanleveren aan eBlox.

Voorbeeld:

Een wagen is al geruime tijd in gebruik. Deze wagen heeft meerdere bestuurders gehad, waaronder een medewerker die bij de start van de implementatie van Profit al niet meer werkzaam is bij de werkgever. Hierdoor kan de volledige historiek op deze wagen niet opgebouwd worden. Dit komt doordat je geen ex-medewerkers vastlegt in Profit.

De historiek bestaat wel bij eBlox. Als je de wagen niet meer doorstuurt vanuit Profit, zou deze geschrapt worden bij eBlox. In dit geval kan je ervoor kiezen om deze wagen helemaal niet door te sturen naar eBlox, om zo onterechte schrappingen te vermijden. Een ander alternatief is het gebruik van de startdatum van de interface langs de kant van eBlox.

Wagen uitsluiten:

  1. Ga naar: HRM / Mobiliteit / Vervoermiddel.
  2. Open de eigenschappen van de wagen.
  3. Ga naar het tabblad: SD Worx.
  4. Vink Uitsluiten van aanlevering sociaal secretariaat aan.

    Hiermee sluit je de wagen volledig uit van de aanlevering.

  5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Bestuurder uitsluiten van wagenhistoriek

Je kunt een bepaalde historiek (bestuurder) uitsluiten van aanlevering op de wagen.

Voorbeeld:

Als een wagen vaak van bestuurder wisselt en één van de bestuurders een zelfstandige medewerker is (niet in loondienst, niet verloond via payroll), dan zal die bestuurder ook niet mee mogen op die wagen. De bestuurder is namelijk niet gekend in eBlox, als niet-payroller, en het koppelen van een wagen op een onbekende bestuurder zou fouten geven.

Bestuurder uitsluiten:

  1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  2. Open de eigenschappen van de medewerker.
  3. Ga naar het tabblad: Auto.
  4. Open de eigenschappen van de wagen.
  5. Vink Auto meenemen in salarisverwerking uit.
  6. Klik op: Opslaan en sluiten.

Instantiegegevens medewerker

Je kunt een medewerker uitsluiten voor aanlevering aan het sociaal secretariaat in de eigenschappen van de instantie bij de medewerker. Dit is niet van invloed op het wagenparkbestand. Dit is wel van toepassing op ander typen bestanden zoals vaste gegevens en bedragen.

Direct naar

  1. Payroll
  2. Payroll-processen via de wachtrij
  3. Rapportage Payroll
  4. Rapportensets
  5. Onderwijs aanleveringen
  6. Sociaal Secretariaat
  7. Meerjarenbegroting
  8. Werkkostenregeling