Eindejaarsuitkering Uitzendbranche

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die is uitgeleverd met een patch op Profit 2.

De eindejaarsuitkering in de uitzendbranche is een reservering die de medewerker opbouwt via de declaraties.

Er zijn voorwaardelijke en onvoorwaardelijke eindejaarsuitkeringen. Voorwaardelijke eindejaarsuitkeringen moet je eerst beoordelen, waarna je ze kunt uitbetalen. Onvoorwaardelijke eindejaarsuitkeringen keurt Profit automatisch goed.

Je bepaalt zelf het moment waarop je de eindejaarsuitkeringen uitbetaalt. Dit kan:

Uitbreidingen in Profit 2 (patch januari 2024):

  • Je kunt nu de facturatie van de EJU splitsen per kostenplaats verkooprelatie. De Kostenplaats verkooprelatie stel je in op de klantovereenkomst en je kunt een afwijkende waarde instellen op de declaratie. Profit neemt nu de kostenplaats verkooprelatie van de oorspronkelijke declaratie waarop de reservering is opgebouwd over naar de uitbetaaldeclaratie, zodat de factuur ook voor de eindejaarsuitkering gespecificeerd wordt per kostenplaats. Hiervoor wordt het veld Facturatie EJU splitsen per kostenplaats toegevoegd aan de klantovereenkomst. Deze instelling kan zowel bij jaarlijks als bij periodiek EJU factureren.
  • Daarnaast wordt de periodieke facturatie van de EJU opgesplitst per gewerkte week van de medewerker wat resulteert in een overzichtelijker factuur.

Deze functionaliteit is gepatched op Profit 2.