Solliciteren in InSite en OutSite

Als medewerker kun je via InSite solliciteren op interne vacatures, terwijl externe kandidaten dit kunnen doen via de sollicitatieportal op de OutSite-website, zoals een Werkenbij site. Beide processen maken gebruik van Sollicitant Self Service, alhoewel deze in eerste instantie bedoeld is voor OutSite. De bijbehorende workflow Sollicitatie stuurt standaard berichten naar portal-gebruikers. Voor InSite wordt doorgaans een andere, specifieke workflow gebruikt. Zodra je als sollicitant de inloggegevens voor het portal hebt ontvangen, kun je je eigen sollicitatiegegevens raadplegen. Het is belangrijk om te weten dat voor deze functies de sollicitatieportal voor OutSite correct moet zijn ingericht.

InSite (Sollicitant Self Service)

Via de vacature in InSite kun je als medewerker solliciteren op een interne vacature.

Voor solliciteren via InSite moet Sollicitant Self Service zijn ingericht. Sollicitant Self Service is in eerste instantie bedoeld voor OutSite. De workflow Sollicitatie die daarbij gebruikt wordt, stuurt standaard bericht naar portal-gebruikers en niet naar medewerkers. Voor InSite is doorgaans een andere, eigen workflow van toepassing.

Solliciteren in InSite:

1. Ga naar: InSite.
  2. Ga naar: Vacatures (het overzicht van de gepubliceerde vacaturedocumenten).

InSite kan bij jou anders zijn ingericht, waardoor de omschrijving van de menukeuze anders is.

Je ziet nu de openstaande gepubliceerde vacatures.

Open de eigenschappen van de vacature.

3. Klik op de actie: Solliciteren.
  4. Selecteer een bestaande sollicitant bij Keuze bestaand persoon.

Als je als bestaande medewerker van de werkgever solliciteert via InSite, dan selecteer je jezelf in dit veld.

Als je bent ingelogd als de gebruiker met alle rollen, bijvoorbeeld omdat je Sollicitant Self Service hebt ingericht, worden de gegevens niet automatisch ingevuld. Je moet dan een keuze maken uit de medewerkers.

Je kunt dit veld ook gebruiken om, als je de persoon al een keer hebt geregistreerd met een ander e-mailadres, de sollicitatie aan die persoon te koppelen.

Het is niet mogelijk dit veld zichtbaar te maken in het beoordelen profiel of in OutSite.

5. Vul de velden in.
  6. Vul de redenen om te solliciteren in bij Motivatie.
  7. Voeg je curriculum vitae toe bij CV.
  8. Klik op: Aanmaken.

De contactpersoon zal de sollicitatiegegevens beoordelen op bijvoorbeeld volledigheid.

OutSite

Via de sollicitatieportal in de OutSite-website kan iedereen die dat wil solliciteren op de vacature. Je kunt als sollicitant je eigen sollicitatiegegevens raadplegen zodra je de inloggegevens voor het portal hebt ontvangen.

Om deze functie te gebruiken, moet de sollicitatieportal voor OutSite zijn ingericht (Sollicitant Self Service).

Solliciteren in OutSite (anoniem):

1. Ga naar: OutSite.
  2. Ga naar: Vacatures (het overzicht van de vacaturedocumenten).

OutSite kan bij jou anders zijn ingericht, waardoor de omschrijving van de menukeuze anders is.

Je ziet nu de openstaande, gepubliceerde vacatures.

3. Klik op: Solliciteren.
  4. Vul de velden in.
  5. Vul je redenen om te solliciteren in bij Motivatie.
  6. Voeg de curriculum vitae toe bij CV.
  7. Vul het e-mailadres in. Op dit adres ontvang de sollicitant onder anderen de inloggegevens waarmee de sollicitant op deze site kan inloggen.

Als een sollicitant hetzelfde e-mailadres, geslacht en geboortedatum heeft als een eerdere sollicitant, dan wordt de sollicitatie onder dezelfde persoon in Profit gehangen.

8. Klik op: Aanmaken.

De contactpersoon bij het bedrijf waar je solliciteert, beoordeelt de sollicitatiegegevens op bijvoorbeeld volledigheid. Vervolgens ontvang de sollicitant een e-mailbericht met daarin de inloggegevens voor deze site. Ook kan het zijn dat gevraagd wordt de gegevens aan te vullen.

Wachtwoord instellen voor inloggen in portal:

De sollicitant ontvangt een e-mailbericht met daarin het verzoek om het wachtwoord in te stellen.

1. Open het e-mailbericht in het e-mailprogramma.
  2. Klik op: de link in het e-mailbericht. Je ziet vervolgens de OutSite-portal.
  3. Vul een wachtwoord in.
  4. Klik op: Aanpassen.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Je kunt vervolgens inloggen.

Sollicitatie raadplegen en informatie toevoegen in sollicitatieportal (site):

1. Ga naar: OutSite (als je hier nog niet bent).
  2. Klik op: Inloggen.
  3. Vul de velden met de gegevens die je zojuist via e-mail hebt ontvangen.
  4. Klik op: Opslaan en sluiten.
  5. Ga naar: Mijn Sollicitatie

of ga rechts bovenin naar Welkom [je naam] / Mijn gegevens.

(De namen van deze menukeuze kunnen bij jou anders zijn).

6. Ga naar: Dossier.
  7. Open de sollicitatie.
  8. Raadpleeg de reacties.
  9. Klik op de actie: Informatie toevoegen.
  10. Vul de reactie in met de gevraagde informatie.
  11. Voeg bij Bijlage eventueel de gevraagde informatie als bestand toe.
  12. Klik op: Bevestigen.

Je ziet bij de reactie nu ook je eigen reactie.

Uitnodiging bevestigen:

1. Ga naar: OutSite.
  2. Klik op: Inloggen.
  3. Open de sollicitatie met de status Uitgenodigd.
  4. Lees de reactie.
  5. Klik op de actie: Afhandelen als je het eens bent met de tekst.
  6. Geef een reactie. Bijvoorbeeld 'OK'.

Direct naar

1. HRM