Wat zie je op dit scherm?

De 6-cijferige codes in AFAS Pocket zijn je sleutel tot veilig inloggen via twee-factorauthenticatie. Twee-factorauthenticatie betekent dat je inlogt met iets dat je weet (gebruikersnaam en wachtwoord) én iets dat je hebt (de codes op je telefoon).

Waarvoor gebruik je de 6-cijferige code?

Gebruik de codes als je geen inlognotificatie op je telefoon ontvangt. Verwijder de codes daarom niet. Doe je dit wel? Dan schakel je de twee-factorauthenticatie uit, waardoor inloggen onmogelijk wordt.

Ik heb meerdere codes/ accounts

Je kan in AFAS Pocket meerdere accounts koppelen. Zo heb je bijvoorbeeld een account voor het inloggen op AFAS Online (inloggen in je eigen omgeving) én een account voor het inloggen op de AFAS Klantportal (klant.afas.nl). Het is cruciaal de juiste code bij de juiste site te gebruiken. Onder de code zie je voor welke site deze geldt en welk e-mailadres je moet gebruiken. afasonline.com is het account om in te loggen op AFAS Online en klant.afas.nl is het account voor het inloggen op de AFAS Klantportal (zie afbeelding).

Wat is TOTP?

TOTP, of Time-Based One-Time Password, is een code die elke 30 seconden verandert. Dit verhoogt de beveiliging, omdat oude codes na verloop van tijd waardeloos worden.