Verlofsoort kopiëren

Verlofsoorten kun je kopiëren naar andere arbeidsvoorwaarden in dezelfde cao. Hiermee versnel je het inrichten van verlof.

Als je voor type verlof bent geautoriseerd heb je automatisch ook toegang tot deze actie.

Profit kopieert niet alle velden. Alleen de velden die noodzakelijk zijn bij een wettelijke en een bovenwettelijke verlofsoort worden gekopieerd. De andere typen zoals TVT e.d. hebben een aantal velden die niet meegekopieerd hoeven worden omdat er geen jaarlijks herhalende kopieeractie plaatsvindt. De velden die wel gekopieerd worden, zijn:

• Algemene velden: begindatum, einddatum, uiterste boekingsdatum, verlofsoort, basis verloftype, basis perioderecht, sluitingsdagentabel, verlofboekingen integreren in nacalculatie.
  • Integratie velden: Verlofopbouw o.b.v. geaccordeerde nacalculatie, TvT opname o.b.v. geaccordeerde nacalculatie, urensoort, werksoort, project.
  • Velden bij extra verlof: toekennen o.b.v., dag (2x), maand (2x).
  • Extra verlofrechten.
  • Velden bij instellingen: verlofsaldo bijhouden, methode, negatief verlofsaldo, limiet, verlofsaldo overhevelen uit vorige periode, maximum aantal uren, Restsaldo ouderschapsverlof overhevelen, Opbouw perioderecht over geboorteverlof en Opbouw perioderecht over betaald ouderschapsverlof.

Let op:

Als de verlofsoort al bestaat en is ingericht in de arbeidsvoorwaarde waar je het naartoe kopieert, worden de instellingen van de oude verlofsoort overschreven.

Verlofsoort kopiëren:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Cao.
  2. Ga naar het tabblad: Arbeidsvoorwaarde.
  3. Open de eigenschappen van de arbeidsvoorwaarde.
  4. Ga naar het tabblad: Verlof.
  5. Selecteer de verlofsoort die je wilt kopiëren.
  6. Klik op: ActiesKopiëren.

Je ziet de mogelijke arbeidsvoorwaarden waar je de verlofsoort naartoe kunt kopiëren.

7. Vink de arbeidsvoorwaarde(n) aan.
  8. Klik op: Voltooien.
  9. Klik op: Ja bij de vraag als je zeker weet dat ook als de verlofsoort in de andere arbeidsvoorwaarde voorkomt, de instellingen van de bestaande overschreden mogen worden.
  10. Het verlof moet worden herberekend.

Let op:

Profit plaatst deze taak in de wachtrij. Terwijl de taak in de wachtrij wordt uitgevoerd, kun je gewoon doorwerken. Zie: Wachtrij gebruiken en beheren.

Direct naar

1. Verlof inrichten
  2. Invoer in uren:minuten of honderdsten
  3. Sluitingsdagen-/feestdagentabel inrichten
  4. HRM instellingen verlof vastleggen
  5. Vrije tabellen Verlof inrichten
  6. Verlofperiodetabel toevoegen
  7. Samengesteld verlof (wettelijk en bovenwettelijk)
  8. Ouderschapsverlof en geboorteverlof inrichten
  9. Opbouw perioderecht over geboorte- of betaald ouderschapsverlof
  10. Feestdagen en vakantie integreren in verlof
  11. Onbetaald verlof inrichten
  12. Buitengewoon verlof inrichten
  13. Verlof België inrichten
  14. ATV op basis van werkrooster
  15. Extra verlof
  16. Feestdagenverlof inrichten
  17. Waarde verlofrecht journaliseren
  18. Instellingen per werkgever
  19. Bezettingsoverzicht verlof InSite inrichten
  20. Verlof uitbetalen of inhouden
  21. Verlofcorrectie InSite inrichten
  22. Verlof kopen en verkopen InSite inrichten
  23. Verlof in het onderwijs