Verpakking boeken

Als je een orderregel boekt voor een artikel waaraan een verpakkingsartikel is gekoppeld, boek je automatisch het verpakkingsartikel. Je kunt de boeking van het verpakkingsartikel raadplegen via de knop Verpakking in de boekingslay-out.

Als je gebruik maakt van serienummers bij de verpakkingsartikelen dan ben je verplicht om bij het invoeren van een verpakkingsregel of een retour verpakkingsregel een serienummer in te voeren. Bij gebruik van serienummers kan het aantal per regel altijd alleen maar één zijn.

Je kunt alleen op het hoogste niveau van het boekingsprogramma verpakkingsregels vastleggen, dit kan dus niet vanuit de subboekingsprogramma's:

• Samenstellingsregels
  • Serienummers
  • Partijen
  • Artikeldimensies

Artikel met gekoppeld normaal verpakkingsartikel boeken als verkooporder:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Verkooporder.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de velden in.
  4. Voltooi de regel en selecteer de orderregel dan opnieuw.

5. Klik op: Meer actiesVerpakking.

Als je deze actie niet ziet, moet je deze eerst autoriseren.

Je ziet vervolgens de verpakking/emballage/verwijderingsbijdrage die geboekt is.

Hier wordt voor elke verpakking die in de order voorkomt een verdichte regel getoond met het totale aantal van de verpakking in de order en het aantal dat bepaald wordt uit de regel waarin je de actie opstart. Hier zie je geen retourregels. In de verdichte regels kun je geen wijzigingen doorvoeren.

6. Klik op: Opslaan en sluiten.
  7. Voltooi de order.

Direct naar

1. Verpakkingen (normaal)
  2. Verpakkingen, emballage en verwijderingsbijdrage inrichten
  3. Normale verpakking in verkooporders boeken