Tijdskrediet en thematisch verlof (Acerta)

Als een medewerker thematisch verlof of tijdskrediet met motief opneemt, is het belangrijk dat dit juist in Profit wordt ingegeven. Anders sturen we de informatie niet juist door naar Acerta. Onder thematisch verlof verstaan we ouderschapsverlof, zorgverlof, palliatief verlof en mantelzorgverlof.

Thematisch verlof en tijdskrediet geef je in als een nieuw rooster op de medewerker en niet als verlofboeking.

Urensoort

Allereerst maak je een urensoort aan met de nodige prestatiecodes. De juiste codes kan je terugvinden in de tabel onderaan dit helpartikel.

1. Ga naar:
    • Projecten / Project / Urensoort
    • HRM / Beheer / Inrichting / Urensoort, als je niet beschikt over Profit Projecten.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de prestatiecode in bij Urensoort.
  4. Vul een omschrijving in.
  5. Selecteer Tijdskrediet bij Uurtype.

Ook thematisch verlof wordt als uurtype tijdskrediet in het rooster gezet. Dit zorgt ervoor dat de prestatiecode voorrang heeft op feestdagen en dat de uitbetaling niet door de werkgever gebeurt, maar door de RVA.

6. Klik op: Volgende.
  7. Je hoeft hier niets aan te vinken.
  8. Klik op: Voltooien.

Omdat per medewerker kan verschillen op welke dagen zij thematisch verlof of tijdskrediet opnemen, specifieer je het rooster bij de medewerker zelf.

Werkrooster toevoegen:

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  2. Open de eigenschappen van de medewerker.
  3. Ga naar het tabblad: Schema.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Als het veld Standaardrooster gevuld is, verwijder je deze waarde eerst. Druk hierna op Tab.
  6. Selecteer Werktijden, wisselende weken bij Type rooster.
  7. Vul het aantal dagen en aantal uren per week in.

In het geval van gedeeltelijke onderbreking moet je de breuk (aantal dagen en uren per week) wijzigen: je vult het aantal dagen en aantal uren per week in, die de medewerker werkt (dus zonder tijdskrediet of het thematisch verlof).

In het geval van volledige onderbreking moet je het aantal dagen en uren per week niet wijzigen.

8. Klik op: Volgende.
  9. Klik op: Nieuw achter Roostercyclus
  10. Geef Aantal weken in en druk op F5: selecteren.

Je kunt nu de dagen en uren boeken. Als je geen urensoort selecteert, sturen we dit door als gewerkte uren.

Links onderaan zie je het aantal dagen en uren per week zonder thematisch verlof/tijdskrediet. Rechts vanonder zie je het aantal dagen en uren per week met thematisch verlof/tijdskrediet.

11. Klik op: Voltooien.
  12. Je kunt het rooster controleren met de knop Voorbeeld. Profit laat een voorbeeld zien op basis van de gekozen roostercyclus en beginweek.
  13. Klik op: Volgende.

Afhankelijk van het type thematisch verlof of tijdskrediet, is het nodig om hier bijkomende informatie in te vullen. In het schema hieronder kun je raadplegen wat je moet aanpassen, voor welk type.

14. Klik op: Voltooien.

Wat

Code

Wanneer gebruiken

Breuk tewerkstelling

Werkregime

Maatregelcode

Regelmaat

tijdskrediet

3161

tijdskrediet (DT)

aanpassen

aanpassen

4

niet aanpassen

tijdskrediet

4061

tijdskrediet (VT)

niet aanpassen

niet aanpassen

3

niet aanpassen

ouderschapsverlof

303

ouderschapsverlof (3 maanden aaneensluitend of opgesplitst)

niet aanpassen

niet aanpassen

3

niet aanpassen

ouderschapsverlof

456

ouderschapsverlof (DT)

aanpassen

aanpassen

4

niet aanpassen

geboorteverlof

3021

geboorteverlof

niet aanpassen

niet aanpassen

blanco laten

niet aanpassen

medische bijstand

4072

verzorging pall./ernstig zieke (VT)

niet aanpassen

niet aanpassen

3

niet aanpassen

medische bijstand

4073

verzorging pall./ernstig zieke (DT)

aanpassen

aanpassen

4

niet aanpassen

palliatieve zorg

407

verzorging ernstig zieke (VT)

niet aanpassen

niet aanpassen

3

niet aanpassen

palliatieve zorg

4071

verz. ernstig zieke (DT)

aanpassen

aanpassen

4

niet aanpassen

pleegouderverlof

221
3023

klein verlet (eerste 3 dagen)
pleegouderverlof (vanaf dag 4)

niet aanpassen

niet aanpassen

blanco laten

niet aanpassen

pleegzorgverlof

4277

pleegzorgverlof (max. 6 dagen)

niet aanpassen

niet aanpassen

blanco laten

niet aanpassen

adoptieverlof

221
3022

klein verlet (eerste 3 dagen)
adoptieverlof

niet aanpassen

niet aanpassen

blanco laten

niet aanpassen

contractueel deeltijds

deeltijds werkende (geen tijdskrediet of thematisch verlof)

aanpassen

aanpassen

blanco laten

2

De breuk tewerkstelling is een combinatie van twee velden die we doorsturen naar Acerta: AO2_BREUK_TEW_TELL (de teller) en OA2_BREUK_TEW_NOEM (de noemer).

Het werkregime (AO2_WERKREG_CD) is het aantal arbeidsdagen in de cyclus gedeeld door het aantal weken in de cyclus. Dit vul je in, in de eigenschappen van het schema van de medewerker, in het veld Aantal dagen op het tabblad Algemeen.

Voorbeelden:

Tijdens week 1 worden er 2 dagen gewerkt en tijdens week 2 worden er 3 dagen gewerkt. Het werkregime is 2,5 dagen

Als de medewerker elke week 3 volle en 2 halve dagen werkt, is het werkregime 5 dagen

De maatregel (AO2_MAATR_ARB_CD) is het veld Reorganisatie arbeidstijd.

Meer informatie over hoe je de regelmaat moet ingeven, zie Acerta regelmaatcode.

Direct naar

1. Payroll
  2. Payroll-processen via de wachtrij
  3. Rapportage Payroll
  4. Rapportensets
  5. Onderwijs aanleveringen
  6. Sociaal Secretariaat
  7. Meerjarenbegroting
  8. Werkkostenregeling