Rekenregel 10036: Afdrachtvermindering zeevaart

Deze rekenregel maakt het mogelijk om de afdrachtvermindering voor de zeevaart te berekenen.

Basis CAO Stamnummer 100.006.107 Afdrachtvermindering zeevaart (WAZ)

Invoer:

1. Aantal dagen gewerkt
  2. Percentage
  3. Berekenen Ja/Nee
  4. Grondslag

Dagen gewerkt (veld 1)

Dit is het aantal dagen dat de medewerker in de verloningsperiode heeft gewerkt.

Percentage (veld 2)

Dit is het percentage uit de salaristabel Afdrachtvermindeirng zeevaart. Deze is afhankelijk van de parameter WAZ code.

U kiest de WAZ-code als volgt:

1. Ga naar de Eigen CAO, tabblad Looncomponenten en selecteer daar bovenstaand component.
  2. Ga naar het tabblad Parameter.
  3. Dubbelklik op Percentage vermind .
  4. Ga naar het tabblad Paramètres pour les liens.
  5. Dubbelklik op de parameter met omschrijving Code incapacité de travail.
  6. Ga naar het tabblad Valeurs.
  7. Klik op Nouveau (nieuwe waarde bij parameter).
  8. Geef een ingangsdatum in en kies de voor u van toepassing zijnde code.
  9. Klik op OK en vervolgens op Terminer.

Berekenen Ja/Nee (veld 2)

Met deze parameter kan aangegeven worden of de component berekend moet worden.

Grondslag (veld 3)

De grondslag waarover de vermindering berekend moet worden.

De afdrachtvermindering wordt berekend aan de hand van de volgende formule:
(Grondslag x Aantal dagen gewerkt x Percentage) / Aantal kalenderdagen in de periode