Rekenregel 10022: Bedrag, Ja/Nee, Begin/Eind periode

Formule:

 Jaarbedrag / (Eind periode -/- Begin periode +1).

Invoer:

  1. Jaarbedrag (Verplicht)
  2. Ja/Nee
  3. Begin periode (Verplicht)
  4. Eind periode (Verplicht)
  5. Volstorten Ja/Nee

Basis CAO Stamnummer 100.009.905 Inhouding/uitbetaling d.m.v. jaarbedrag

Deze rekenregel wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de berekening van het spaarloon.

Begin periode / Eind periode

Als het veld OuiNon niet gevuld is of het is Nee dan is het resultaat 0.
Als het veld Begin periode groter is dan het veld Fin période dan worden Begin periode en Fin période omgedraaid.
Als het veld Fin période groter is dan het aantal periodes per jaar dan wordt het veld Fin période gelijk aan het aantal periodes per jaar.
Als de huidige periode kleiner is dan het veld Begin periode of groter is dan het veld Fin période dan is het resultaat 0.

Volstorten Ja/Nee

Indien Volstorten Ja/Nee aanstaat (default uit) dan wordt, als de huidige periode de laatste periode van de medewerker is of de laatste periode van het jaar, het resterende bedrag genomen. Hierdoor wordt elk jaar voor elke medewerker het jaarbedrag volgestort.

Normaal is het resultaat: het Jaarbedrag / (Eind periode -/- Begin periode +1).

Gebruik de parameters begin en eindperiode bijvoorbeeld als een medewerker lopende het jaar in dienst komt en het jaarbedrag wil verdelen over de nog te verlonen periodes. Als de medewerker in periode 5 in dienst komt, vul dan beginperiode met 5 en eindperiode met 12 (voor maandverloning).
Let erop dat u de einddatum van de parameter begin- en eindperiode goed invult. Als een medewerker op 1-5-2007 in dienst komt, moet de einddatum van deze parameters op 31-12-2007 staan, anders zal het jaarbedrag in het volgend boekjaar opnieuw over periode 5-12 worden verdeeld.

Let op:

Als deze rekenregel wordt gebruikt voor spaarloon mag de deze alleen worden toegepast bij medewerkers die op 1 januari van het huidige jaar in dienst zijn bij hun huidige werkgever. Treed een medewerker later in dienst, dan mag spaarloon pas in het volgende kalenderjaar worden toegepast.