Systeemgebruiker toevoegen

Profit kent naast een gewone gebruiker ook een systeemgebruiker, deze is niet gekoppeld aan een persoon/medewerker.

Een systeemgebruiker kan niet inloggen op InSite of OutSite.

Bestaande gebruiker in andere omgeving toevoegen

Als je een bestaande gebruiker uit een andere omgeving wilt toevoegen, dan voeg je een systeemgebruiker toe en zet je deze gebruiker om naar een gewone gebruiker. De nieuwe gebruikersnaam moet 1-op-1 overeenkomen met de bestaande gebruikersnaam. Is de bestaande gebruikersnaam bijvoorbeeld 12345.MARTINZ, dan moet de nieuwe naam ook 12345.MARTINZ zijn.

Systeemgebruiker toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud gebruikers.
  3. Ga naar: Gebruiker / Nieuwe systeemgebruiker.

App_Systeemgebruiker toevoegen - menu

4. Vul bij Gebruiker de gebruikerscode in (bijvoorbeeld 12345.systeem, waarbij 12345 je deelnemernummer is). Deze wordt onder andere gebruikt in de loggingsvelden Gewijzigd door.
  5. Vul de omschrijving in.
  6. Blokkeer de gebruiker als deze (nog) niet mag inloggen.
  7. Klik op: Volgende
  8. Specificeer de toegang die gebruiker krijgt:

9. Klik op: Voltooien

Direct naar

1. Gebruikers autorisatie inrichten
  2. Gebruikers en licentie
  3. Gebruiker toevoegen
  4. Gebruiker verwijderen
  5. Code van een gebruiker wijzigen
  6. Gebruiker samenvoegen met een andere gebruiker
  7. Systeemgebruiker toevoegen
  8. Systeemgebruiker omzetten naar gewone gebruiker
  9. Gebruiker koppelen aan andere Persoon