UpdateConnector aanroepen via SOAPUI

Je gebruikt SOAPUI om een UpdateConnector aan te roepen.

UpdateConnector aanroepen met SOAPUI:

1. Start SOAPUI.
  2. Ga naar: 'File / New SOAPUI Project'.
  3. Vul de naam van het project in.
  4. Vul de URL van de webservice in bij 'Initial WSDL/WADL'. SOAPUI moet de 'wsdl' van de WebServices ophalen, daarom staat de aanduiding '?wsdl' achter de URL.

Bijvoorbeeld:

https://12345.soap.afas.online/profitservices/appconnectorupdate.asmx?wsdl

App_Conn SOAPUI gebruiken voor GetConnector - Nieuw project

5. Klik op: OK.

Het project wordt toegevoegd.

App_Conn SOAPUI gebruiken voor GetConnector - Nieuw project

6. Dubbelklik op 'Request 1' (onder 'Projects / <Naam project> / UpdateConnectorSoap / Execute').

Je ziet de velden die je moet invullen voor de SOAP-aanroep. Vul bij de vraagtekens de gegevens voor de aanroep in.

7. Kopieer de tekst:

<![CDATA[token]]>

8. Plak deze tekst tussen de tags <urn:token> ... </urn:token>.

Je gebruikt een CDATA-statement om aan te geven, dat je binnen de SOAP-code een tekst gaat invoegen die als tekst mag worden beschouwd.

9. Plak de token in SOAPUI tussen de tags, zoals in de afbeelding.
  10. Vul de overige velden in.
    • connectorType: Externe naam van de UpdateConnector (zie de beschrijvingen van de UpdateConnectoren voor de correcte naam).
    • connectorVersion: 1
    • DataXml: XML voor het uitvoeren van de UpdateConnector (je kunt deze genereren met de XSD Schema Tool)
  11. Je gebruikt een CDATA-statement om aan te geven, dat je binnen de SOAP-code een tekst gaat invoegen die als tekst mag worden beschouwd.

<![CDATA[

XML-code van de connector

]]>

12. Plak de xml-code in SOAPUI, zoals in de afbeelding.

App_Conn SOAPUI gebruiken voor GetConnector - Nieuw project

13. Klik op: 'Submit request to specific endpoint URL'.

Hiermee voer je de UpdateConnector uit in Profit.

App_Conn SOAPUI gebruiken voor GetConnector - Nieuw project

De request wordt uitgevoerd.

Als de request succesvol is uitgevoerd, verschijnt de volgende melding op het tabblad 'Raw':

HTTP /1.1 200 OK

Specifieke data over Profit-gegevens wordt niet teruggemeld.

App_Conn SOAPUI gebruiken voor GetConnector - Nieuw project

Als de request niet kon worden uitgevoerd, verschijnt er een foutmelding.

Direct naar

1. Connectoren aanroepen via SOAP
  2. SOAPUI downloaden en installeren
  3. GetConnector aanroepen
  4. GetConnector met filter aanroepen
  5. UpdateConnector aanroepen
  6. Foutmeldingen in SOAP interpreteren