Veld onzichtbaar/zichtbaar maken

Je kunt de invoer van velden vergemakkelijken door onnodige velden onzichtbaar te maken. Deze veldinstelling is van toepassing in Nieuw-wizards en in eigenschappenvensters.

Bijvoorbeeld: Je legt het veld Datum KvK bij organisaties nooit vast, dus je maakt dit veld onzichtbaar.

Je kunt een veld onzichtbaar maken in het eigenschappenvenster waarin het getoond wordt. Je kunt een onzichtbaar veld weer zichtbaar maken via de Management tool.

Meer informatie: Veld weer zichtbaar maken via de Management Tool

Let op:

Je kunt beheerdersinstellingen alleen wijzigen als je hiervoor geautoriseerd bent.

Veld onzichtbaar maken:

1. Open de functie waarin het veld voorkomt.
  2. Open de eigenschappen van een willekeurige regel.
  3. Ga naar het tabblad: waarop het veld staat.
  4. Klik met de rechter muisknop op de veldnaam Datum KvK.

Er zijn twee tabbladen: het tabblad Beheerdersinstellingen dat alleen beschikbaar is als je in Profit als beheerder bent aangemeld/daarvoor bent geautoriseerd, en het tabblad Gebruikersinstellingen dat voor iedere gebruiker beschikbaar is.

5. Ga naar het tabblad: Beheerdersinstellingen.
  6. Vink Zichtbaar uit om het veld onzichtbaar te maken.
  7. Klik op: OK
  8. Klik op: Ja. Je opent de omgeving opnieuw.
  9. Ga terug naar de functie waarbij je het veld hebt aangepast en controleer of het veld inderdaad onzichtbaar is.

Direct naar

1. Veldinstellingen beheerder
  2. Veldinstellingen beheerder autoriseren
  3. Veld verplicht stellen
  4. Veld onzichtbaar/zichtbaar maken
  5. Veldinstellingen beheerder terugdraaien
  6. Invoerassistent