Inkooprelatieprofiel

Een inkooprelatieprofiel bevat instellingen die gelden voor alle inkooprelaties/crediteuren die aan het profiel gekoppeld zijn. Hierdoor kun je diverse instellingen voor inkooprelaties/crediteuren beheren in een profiel en hoef je deze niet per inkooprelatie/crediteur vast te leggen.

In een profiel geef je instellingen op voor de journalisering van facturen, het verzamelen van facturen, het versturen van facturen en je kunt rapporten selecteren die gebruikt worden voor o.a. het ordertraject en de facturen. Accountancy Lite levert een standaard inkooprelatieprofiel mee. Als je geen gebruik maakt van profielen wordt dit standaardprofiel gebruikt. Je kunt ook afwijkende inkooprelatieprofielen toevoegen.

Inhoud

Voorbereiding

• Rapporten toevoegen

Bij het toevoegen van inkooprelatieprofielen selecteer je rapporten die je gebruikt voor het ordertraject en de verschillende facturen. Je kunt eigen rapporten ontwerpen voor bijvoorbeeld een inkooporder, een ontvangst of een factuur.

• Rapport verwijderen of blokkeren

Zie ook

Inkooprelatieprofiel toevoegen

Een inkooprelatieprofiel bevat instellingen die gelden voor de inkooprelaties die gekoppeld zijn (of worden) aan het profiel, zoals instellingen voor het journaliseren van facturen en koppel je de rapporten die Profit moet gebruiken voor het ordertraject en de facturen.

Inkooprelatieprofiel toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Inkooprelatieprofiel.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de velden in.
  4. Vink Beoordelen inkoopofferte aan als je inkoopoffertes via de workflow wilt controleren.
  5. Vink Verplichtingen aanmaken bij inkooporders aan als je dit wilt gebruiken.
  6. Klik op: Volgende.
  7. Selecteer eventueel rapporten voor de onderdelen van het inkooptraject.
  8. Klik op: Volgende.
  9. Selecteer eventueel berichtsjablonen voor het e-mailen van de rapporten van het inkooptraject.
  10. Klik op: Voltooien.

Instellingen inkoopfacturering vastleggen:

1. Als je de activering Inkoopfacturering hebt ingeschakeld, kun je inkoopfacturen genereren op basis van ontvangsten als je het veld Genereren inkoopfactuur aanvinkt.

Let op:

Bij het onderhouden van inkooporders en ontvangsten kun je nog afwijken van de hier vastgelegde instelling.