Veldwaarde eenmalig opgeven tijdens import

Je geeft tijdens het importeren een waarde voor een veld die geldt voor alle te importeren records.

Voorbeeld:

In de importdefinitie voor verkooprelaties gebruik je Eenmalig waarde vragen bij het vullen van het veld kredietlimiet.

• Je importeert eerst 500 verkooprelaties uit het midden- en kleinbedrijf en je geeft eenmalig een kredietlimiet van € 5.000,00 op. Deze kredietlimiet geldt voor alle 500 verkooprelaties.
  • Je importeert vervolgens 30 large accounts en je geeft eenmalig een kredietlimiet van € 50.000,00 op. Deze kredietlimiet geldt voor alle 30 large accounts.

Het verschil met de optie Vaste waarde is dat bij die optie de waarde wordt opgeslagen in de importdefinitie. Bij de optie Eenmalig waarde vragen importeert Accountancy Lite steeds dezelfde waarde, maar deze waarde wordt niet opgeslagen in de importdefinitie.

Accountancy Lite bevat ook een optie om per regel een waarde te vragen.

Importdefinitie instellen:

1. Ga naar: de importfunctie.
  2. Klik enkele malen op: Volgende. Je bereikt de veldenlijst.
  3. Selecteer het Profit-veld.
  4. Selecteer de veldoptie Eenmalig waarde vragen.

5. Doorloop de rest van de wizard en voer de import uit.
  6. Vul de vaste waarde in.

7. Klik op: OK

Accountancy Lite voert de import uit.

Direct naar

1. Importopties voor velden
  2. Veld leegmaken via import
  3. Standaardwaarde importeren voor een veld
  4. Importveld automatisch bewerken voor dit geïmporteerd wordt
  5. Veld automatisch doornummeren via import
  6. Veldwaarde per regel opgeven tijdens import
  7. Veldwaarde eenmalig opgeven tijdens import
  8. Afbeeldingen importeren