Analyses, weergave-export, documenten en bijlagen direct openen

Als je in Profit een analyse opent, kan er op je systeem een notificatie verschijnen waarmee je het bestand met één muisklik lokaal kunt openen. Op het systeem moet een door AFAS ondersteunde Windows-versie geïnstalleerd zijn.

Een document, bijlage bij een dossieritem of een geëxporteerde weergave kan direct op je eigen systeem geopend worden. Dit is de makkelijkste en snelste manier om een bestand te openen. Dit is niet mogelijk in Accountancy Lite of Small Business.

Let op:

Je opent het bestand altijd op je eigen systeem en daarom wordt het bestand ook lokaal opgeslagen in de map Downloads. Controleer na gebruik of het bestand uit de map Downloads verwijderd is, dit is met name belangrijk bij vertrouwelijke informatie.

Inhoud

Er wordt gebruik gemaakt van een centrale notificatieserver die door AFAS beheerd wordt. Het proces verloopt als volgt:

• Een gebruiker opent in Profit een analyse, document, bijlage bij een dossieritem of hij exporteert een weergave.
  • De client maakt verbinding met de AFAS- notificatieserver. Deze verbinding (connectie) moet open blijven staan. Dit gebeurt op basis van WebSockets. Als de proxy de WebSockets niet ondersteunt, dan zullen bestanden niet automatisch openen.
  • Profit controleert of de gebruiker met zijn token is aangemeld op de notificatieserver.
  • Zo ja, dan gaat er een notificatie naar het systeem (werkstation) van de gebruiker om het bestand te openen (of om een notificatie te tonen bij een analyse).

Inrichting

Inrichting controleren:

1. Installeer de laatste versie van het PCC op de pc.
  2. Koppel de omgeving aan het PCC
  3. Er is een ondersteunde versie van Microsoft Excel / Word op je pc geïnstalleerd.
  4. Windows User Account Control moet ingeschakeld zijn op je werkstation. Vraag dit na bij je applicatiebeheerder.
  5. Het PCC moet gestart worden als de gebruiker inlogt in Windows. Het PCC moet draaien onder de account van de gebruiker, niet onder bijvoorbeeld een admin-account.
  6. De gebruiker moet schrijfrechten hebben tot mappen Downloads en OSCsettings op zijn systeem.

Je kunt dit als gebruiker op een Windows-pc zelf controleren. Start Windows Verkenner en kijk of de je de volgende mappen kunt openen. Vul de map in de adresbalk in.

• %appdata%/AFAS Software/OSCsettings
    • %userprofile%/Downloads

Als de map Downloads niet beschikbaar is, dan heb je onvoldoende toegangsrechten of (in uitzonderingsgevallen) de map is helemaal niet aanwezig. Neem hiervoor contact op met de systeembeheerder in je organisatie.

7. Vanaf Windows 10 kun je de optie 'Concentratiehulp, Stiltetijd of Focus Assist' gebruiken. Gebruik deze optie niet als je notificaties van het PCC wilt zien, want deze optie onderdrukt alle notificaties. Zie ook Concentratiehulp in- of uitschakelen in Windows 10.
  8. Bij het gebruik van een proxy-server kan het nodig zijn de firewall open te zetten voor de communicatie van/met het Profit Communication Center.

Technische achtergrondinformatie

Bijlage bij dossieritems direct openen:

Een dossieritem kan meerdere bijlagen bevatten. Via de onderstaande stappen bereik je dat de bijlage automatisch wordt geopend, als je een dossieritem opent. Dit scheelt veel muiskliks:

• Als een dossieritem één bijlage heeft, wordt deze direct geopend.
  • Als een dossieritem meerdere bijlagen heeft, opent een apart venster waarin je de bijlage selecteert.

Inrichting:

1. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem.
  2. Open het type dossieritem.
  3. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  4. Vink Bijlage dossieritem automatisch openen aan.

Deze instelling is alleen beschikbaar bij eigen typen dossieritems.

Geen installatie van het Profit Communication Center aanwezig?

Zie verder: Bestand openen vanuit Mijn bestanden.