Aanvullende velden altijd tonen

Je stelt in dat je automatisch altijd de aanvullende gegevens wilt zien bij het toevoegen van een nieuwe Gebruiker, Medewerker, Verkooprelatie, etc. Bij aanvullende velden moet je denken aan de velden die specifiek van toepassing zijn op één type. Als je dit niet instelt moet je voor de aanvullende gegevens in de Nieuw-wizard steeds het veld Aanvullende gegevens tonen aanvinken.

Als je een organisatie toevoegt, stel je eerst vast om wat voor type persoon of organisatie het gaat en voeg je deze meteen op de juiste manier toe. Een nieuwe verkooprelatie voeg je toe in Profit Ordermanagement of Profit Financieel. Een nieuwe medewerker voeg je toe in Profit HRM. Als je het type niet weet, of als het nog geen type is, dan voeg je een organisatie toe via Profit CRM.

Bij de typen die je niet selecteert, wordt in de Toevoegen-wizard het veld Vul de aanvullende velden xx in selecteerbaar en kies je er zelf voor om de aanvullende velden in te vullen of niet. (Als je het veld Altijd tonen aanvinkt, is de wizardoptie grijs).

De velden Sollicitant, Werkgever en Instantie zijn alleen zichtbaar als je beschikt over Profit HRM. De velden Cliënt IB, Cliënt Vpb, Becon, Inspectie en Accountant zijn alleen zichtbaar als je beschikt over Profit Fiscaal.

Organisatie/Persoon komt niet voor op het scherm omdat je daarbij altijd alleen de algemene gegevens invult en geen aanvullende velden.

Instellen altijd aanvullende velden tonen/invullen:

1. Ga naar: Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen.
  2. Ga naar het tabblad: Organisatie/persoon.
  3. Selecteer het type Organisatie of Persoon waarvoor je wilt dat de aanvullende gegevens altijd ingevuld worden.
  4. Klik op: OK.

Direct naar

1. Instellingen Organisaties en Personen
  2. Autonummering inrichten
  3. Aanvullende velden altijd tonen
  4. Nummering personen meenemen in de organisatiereeks
  5. Typen dezelfde nummering geven als de gekoppelde organisatie/persoon