Centrale Dossierweergave

De Centrale Dossierweergave is een weergave met alle dossieritems in Profit, zoals uitgaande post, notities, afspraken, etc.

Inhoud

Dossieritem raadplegen in centrale Dossierweergave

Je raadpleegt de weergave met alle dossieritems, behalve vertrouwelijke dossieritems.

Centrale weergave met dossieritems raadplegen:

1. Ga naar: CRM / Dossier / Dossier.
  2. Wijzig eventueel de weergave, als je daartoe gerechtigd bent, om de juiste velden zichtbaar te maken.

Je kunt hier dus ook de workflow- dossieritems zichtbaar maken en vervolgens raadplegen bij wie de taak staat, ook als je geen rechten hebt op de taak.

3. Vul een snelfilter in om alleen bepaalde dossieritems te zien.

Dossieritems opvolgen

Je kunt dossieritems op verschillende manieren raadplegen, opvolgen en afhandelen. De meest geautomatiseerde manier is via een workflow, waarbij dossieritems direct bij de juiste verantwoordelijke in zijn takenlijst getoond worden.

De meest eenvoudige manier is om gebruikers via InSite een overzicht te tonen van hun openstaande taken. Hier kunnen ze de dossieritems openen en direct hun taak afhandelen.

Dossieritems afhandelen in Profit:

1. Open Profit.
  2. Ga naar: CRM / Dossier / Dossier.
  3. Selecteer de weergave  To Do (of een andere weergave die Verkoopacties toont).
  4. Gebruik het snelfilter in de kolom Type dossieritem om te filteren op bijvoorbeeld het dossieritemtype Actie

Dit doe je alleen als je deze in het filter bij de nieuwe weergave niet had ingesteld.

5. Filter eventueel op Verantwoordelijke en op de dossieritems die niet afgehandeld zijn (Afgehandeld = 'nee').

Je ziet nu welke dossieritems van het door jou gekozen type je nog moet afhandelen.

6. Open de eigenschappen van het type dossieritem dat je wilt afhandelen.
  7. Ga naar het tabblad: Speciale velden.
  8. Vink Afgehandeld aan.

Accountancy Lite vult automatisch de datum en het tijdstip van de afhandeling in.

De taak is nu niet meer zichtbaar in het overzicht met taken.

Voortgang met Totalizer

Voortgang in de Centrale Dossieritem kun je bekijken met de Totalizer.

Zo kun je bijvoorbeeld iedere dag bekijken hoeveel dossieritems van het type Actie nog niet zijn afgehandeld.

Als het veld Verantwoordelijke ook correct is ingevuld en aan de weergave is toegevoegd, kun je de nog niet afgehandelde dossieritems per verantwoordelijke ook inzien.

De Totalizer-instellingen die je het laatst gebruikt hebt, blijven bewaard. De volgende keer dat je de stand van zaken wilt bekijken, zie je deze direct na openen van de Totalizer.

Voortgang met Totalizer:

1. Ga naar: CRM / Dossier / Dossier.
  2. Selecteer de weergave die de velden bevat waarvan je de totalen wilt bekijken in de Totalizer of voeg een nieuwe weergave toe.
  3. Filter op het type dossieritem waarvan je wilt bekijken wat de aantallen zijn.
  4. Start de Totalizer via de werkbalk (Ctrl+Y).

5. Sleep het veld Verantwoordelijke naar het vak Sleep een kolom hierheen om op deze kolom te groeperen.

Dossieritems collectief verwijderen

Je verwijdert meerdere dossieritems tegelijk via de centrale dossierweergave.

Dossieritems collectief verwijderen:

1. Ga naar: CRM / Dossier / Dossier.
  2. Gebruik de toetsencombinatie CTRL + S als de kolom met selectievakjes niet in de weergave wordt getoond. Vink vervolgens de dossieritems aan die je wilt verwijderen. Gebruik CTRL + A als je alle regels in één keer wilt aanvinken.
  3. Klik op de actie: Collectief verwijderen.
  4. Klik op: Volgende.

Je krijgt nu een lijst van alle dossieritems die níet verwijderd zullen worden (vergeleken met de lijst van dossieritems die je kreeg na het instellen van het filter). Dit kan zijn omdat het dossieritem zich in een workflow bevindt.

5. Klik op: Voltooien.

Let op:

Zie je het dossieritem niet staan? Dan is het dossieritem vertrouwelijk. Gebruik de overige weergaven om te kijken of het dossieritem er tussen staat. Zo niet? Maak zelf een nieuwe weergave aan gebaseerd op de gegevensverzameling Dossieritems (incl. vertrouwelijke types en Profit-types).