Organisatie aanmaken (Profit)

Als je een organisatie toevoegt, kun je alleen de algemene velden invullen. Dit doe je als de relatie (nog) geen inkoop- of verkooprelatie, werkgever, instantie, etc. is.

Bij het aanmaken van een Nederlandse organisatie kun je zoeken in bestanden van de Kamer van Koophandel en de gegevens overnemen in Profit. Hiervoor moet de activering Nederland (functionaliteit) ingeschakeld zijn. Aanvullende inrichting is niet nodig.

Je kunt in een Belgische omgeving zoeken in de bestanden van Graydon en de gegevens overnemen in Profit. Hiervoor moet de activering België (functionaliteit) ingeschakeld zijn.

Als je een omgeving waarin België (functionaliteit) en Nederland (functionaliteit) geactiveerd zijn, dan beschik je over de knoppen Zoeken in KvK en Zoeken in Graydon, Je kunt bij een nieuwe organisatie dan dus kiezen of je wilt zoeken in de Nederlandse KvK-bestanden of de Belgische Graydon-bestanden.

Inhoud

Organisatie aanmaken en gegevens overnemen van KvK (Nederland)

Bij het aanmaken van een nieuwe organisatie, inkooprelatie of verkooprelatie kun je nu direct zoeken in KvK-informatie. Als je de aan te maken organisatie selecteert, worden naam, adres, KvK-nummer, vestigingsnummer en aanvullende informatie direct overgenomen in Profit.

Het vestigingsnummer is een uniek nummer per vestiging. Een uitzendbureau bijvoorbeeld, kan één KvK-nummer hebben en per vestiging een apart vestigingsnummer. Je vindt het vestigingsnummer bij de organisatie, inkooprelatie en verkooprelatie.

Organisatie toevoegen met zoeken in KvK:

1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer Organisatie.
  4. Klik op: Volgende.
  5. Vul de naam in en klik je op de zoekknop en dan op Zoeken in KvK.

Je kunt om verschillende waarden tegelijk zoeken. Scheid de gegevens met spaties of komma's. Je kunt zoeken op naam. adres, KvK-nummer en vestigingsnummer. Enkele voorbeelden:

• Zoeken op vestigingsnummer en KvK-nummer: 34310392 000006385222
    • Zoeken alle velden: Stichting arkin 34310392 000006385222 Klaprozenweg 111 Amsterdam

Zoeken gewijzigd vanaf Profit 20:

Door wijzigingen in de zoekmethode van de Kamer van Koophandel kun je nu alleen nog zoeken op KvK-nummer en/of bedrijfsnaam. De volgende combinaties zijn mogelijk:

• Bedrijfsnaam
    • KvK-nummer
    • Bedrijfsnaam KvK-nummer
    • KvK-nummer Bedrijfsnaam

Je kunt bijvoorbeeld zoeken op AFAS, 31046821, AFAS 31046821 of 31046821 AFAS.

Zoekresultaat vanaf Profit 20:

Om de privacy te beschermen zie je geen huisnummer en postcode meer. Als je een bepaalde organisatie overneemt uit het zoekresultaat, worden huisnummer en postcode wel overgenomen.

Vestigingen zonder vestigingsnummer worden niet meer getoond. Hierdoor kan het zoekresultaat beperkter zijn dan je gewend was.

6. Controleer de zoeknaam. Met de zoeknaam kun je later de organisatie makkelijk kunt opzoeken.
  7. Vink Vul aanvullende velden organisatie in aan, als dat mogelijk is, Vul aanvullende velden organisatie in aan. Als je hebt ingesteld dat de aanvullende gegevens moeten worden ingevuld, kun je dit veld niet aanvinken en moet je de aanvullende velden altijd invullen in een van de volgende stappen.
  8. Klik op: Volgende.

Let op:

Profit controleert op dubbele invoer en meldt het als de database al een organisatie bevat met dezelfde naam of hetzelfde adres.

De afhandeling hiervan wordt apart toegelicht.

9. Vul andere gegevens eventueel in en voltooi de wizard.

Organisatie handmatig toevoegen
  1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de organisatienaam in bij Naam.
  4. Je kunt de zoeknaam invullen zodat je later de organisatie makkelijk kunt opzoeken.
  5. Klik rechts naast het veld Adres op de zoekknop om een nieuw adres toe te voegen.

1. Vul Postcode en huisnr in, bijvoorbeeld 3811 HN 75 en druk op Tab.
    2. Vul de straat in.
    3. Klik op: OK.

Als het adres in het adressenbestand bestaat, kom je nu terug in de wizard en kun je verder met het toevoegen van de organisatie.

Het adres wordt automatisch overgenomen als postadres, maar je kunt dit aanpassen.

6. Vink Vul aanvullende velden organisatie in aan, als dat mogelijk is, Vul aanvullende velden organisatie in aan. Als je hebt ingesteld dat de aanvullende gegevens moeten worden ingevuld, kun je dit veld niet aanvinken en moet je de aanvullende velden altijd invullen in een van de volgende stappen.
  7. Klik op: Volgende.

Let op:

Profit controleert op dubbele invoer en meldt het als de database al een organisatie bevat met dezelfde naam of hetzelfde adres.

De afhandeling hiervan wordt apart toegelicht.

8. Vul andere gegevens eventueel in en voltooi de wizard.

Direct naar

1. Organisatie
  2. Organisatie aanmaken (Profit)
  3. Organisatie wijzigen (InSite)
  4. Controle dubbele invoer organisatie toevoegen
  5. Organisatie omzetten naar verkooprelatie
  6. Organisatie blokkeren