Beveiligingsinstellingen in Microsoft Excel voor analyses (PCC)

Als je meldingen bij het werken met analyses wilt voorkomen, kun je een van deze methoden gebruiken.

Let op:

Microsoft heeft aangekondigd dat het uitvoeren van macro's in Office 365 standaard geblokkeerd zal worden, vanaf juni 2022. Dit geldt alleen voor macro's in analyses die je downloadt via internet, dus via InSite. Als je Office 365 gebruikt moet je tijdig actie ondernemen. Lees meer in dit artikel.

Inhoud

Methode 1: Beveiligingsinstellingen vastleggen voor analyses

Let op:

Het wijzigen van beveiligingsinstellingen kan gevolgen hebben voor de beveiliging van je systeem. Neem bij twijfel over de juiste instellingen altijd contact op met je systeembeheer of applicatiebeheerder. Houd je aan de regels die in je organisatie gelden ten aanzien van de beveiliging van systemen en gegevens.

1. Start Microsoft Excel.
  2. Klik op: Bestand in de menubalk.
  3. Klik op: Opties in het menu.
  4. Ga naar het tabblad: Vertrouwenscentrum.
  5. Klik op: Instellingen voor het Vertrouwenscentrum.

6. Leg de instellingen vast. De bovenste twee instellingen in de afbeelding mogen niet aangevinkt zijn.

Let op:

Als je Office 365 gebruikt, mag ook de onderste instelling niet aangevinkt zijn.

7. Ga naar het tabblad: 'Instellingen voor macro's'.
  8. Vink 'Alle macro's inschakelen' (wordt niet aanbevolen omdat mogelijke schadelijke programmacode kan worden uitgevoerd)' aan.
  9. Sluit de instellingen.

Methode 2: Vertrouwde sites instellen

Deze methode geldt niet voor Accountancty Lite of Small Business.

Voor analyses die je vanuit je browser opent/downloadt/start kun je ook als volgt in te stellen dat de bestanden vertrouwd worden door Microsoft Windows/Excel. Dit zorgt er voor dat de analyses (en daarbij horende invoegtoepassingen en eventuele macro's) goed uitgevoerd kunnen worden.

Voeg de volgende URL's toe als trusted site.

• *.afasonline.com.
  • *.afasinsite.nl.

Vertrouwde sites instellen:

1. Druk op de Windows-toets en zoek op ‘internet’.
  2. Open ‘Internet options’.
  3. Ga naar tabblad ‘Security’ ('Beveiliging').
  4. klik op ‘Trusted Sites’ ('Vertouwde sites') en dan op ‘Sites’.

De systeembeheerder kan dit eventueel voor alle gebruikers instellen met een group policy.

Direct naar

1. Analyse
  2. Analyses inrichten
  3. Ondersteuning Microsoft Office controleren
  4. Profit Communication Center installeren en inrichten
  5. Visual Studio 2010 Tools for Office Runtime (Excel 2010) installeren
  6. Beveiligingsinstellingen in Microsoft Excel vastleggen voor analyses
  7. Analyse raadplegen