Geavanceerd filter gebruiken

Met het geavanceerde filter kun je filteren op meerdere waarden in één veld (zowel EN-filter als OF-filter). Door de opzet van het venster heb je makkelijk toegang tot de filtercriteria.

Filter je op een kolom waar lege waarden in voorkomen dan worden deze weggefilterd. Als je de lege waarden ook wilt zien bij het gebruik van een filter dan kun je dat oplossen door bij het veld ook te filteren op =[].

Let op:

Een geavanceerd filter op een verdichte weergave kan een foutief resultaat geven. Dit komt doordat op sommige velden wordt verdicht (via de knop Verdichten in de gegevensverzameling) terwijl andere velden een niet-verdichte waarde weergeven. Test een filter altijd voordat je het in gebruik neemt.

Inhoud

Filter opvragen

Je vraagt het filtervenster op en legt een geavanceerd filter vast.

Geavanceerd filter opvragen:

1. Open de weergave.
  2. Klik op: het filtersymbool en klik op Filter tonen (Ctrl+F).

Profit_Filtervenster gebruiken (10)

Alternatieve methode:

1. Klik met de rechtermuisknop in de weergave.
    2. Klik op: Uitvoeren van het filter / Filter tonen.

Profit_Filtervenster gebruiken (10)

3. Selecteer Geavanceerd filter.

Hieronder zie je een voorbeeld van het geavanceerde filter. In de kolom Veldnaam selecteer je het veld waarop je wilt filteren. Je kunt filteren op alle velden, of combinaties van velden die in de weergave staan.

4. Klik op: OK.

De vinkvelden onderin het filter werken hetzelfde als in het eenvoudige filter.

'EN' filter op één veld

Je wilt meerdere filterwaarden toepassen, waarbij het veld aan alle filterwaarden moet voldoen (EN-filter).

EN-filter op één veld gebruiken:

1. Open de weergave:.
  2. Open het Geavanceerd filter.
  3. Selecteer de Veldnaam en legt de filterwaarde vast. Herhaal dit op de volgende regel met dezelfde Veldnaam en de volgende filterwaarde:

4. Klik op: OK.

Filteren op twee of meer OF-criteria

Je wilt meerdere filterwaarden toepassen op hetzelfde veld, waarbij het veld aan minimaal één filterwaarde moet voldoen (OF-filter).

OF-filter gebruiken:

In dit voorbeeld gebruik je het volgende filter:

1. Open de weergave:.
  2. Open het Geavanceerd filter.

3. Klik op: OK.

Direct naar

1. Filter
  2. Snelfilter
  3. Eenvoudig filter
  4. Geavanceerd filter
  5. Kolommen vergelijken via filter
  6. Filterbeheer
  7. Filtervariabelen
  8. Filtercriteria en voorbeelden