Rapport toevoegen op basis van bestaand rapport

Je baseert een nieuw rapport op een bestaand rapport. Dit kan een meegeleverd standaardrapport zijn, of een ander rapport dat je eerder zelf hebt gemaakt.

Hieronder worden twee methodes beschreven die hetzelfde resultaat opleveren. Kopiëren is meestal de snelste methode.

Rapport kopiëren:

1. Ga naar:
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Rapport (alle rapporten)
    • CRM / Uitvoer / Beheer / Rapport
    • Financieel / Uitvoer / Beheer / Rapport
    • Fiscaal / Uitvoer / Beheer / Rapport
  2. Selecteer het rapport.

3. Klik op de actie: Kopiëren.
  4. Vul een naam in voor het rapport.

De overige velden (Definitiecategorie t/m Functiegroep) zijn van belang voor de filterautorisatie.

5. Klik op: Voltooien.

Accountancy Lite opent de rapportgenerator en je kunt direct aan de slag.

6. Druk op: F7. Of ga naar Document / Afdrukvoorbeeld.

Accountancy Lite toont het rapport op basis van de gegevens in de omgeving.

7. Sluit het afdrukvoorbeeld af met Esc of klik op Sluiten.

Je keert terug naar de rapportlay-out.

8. Druk op: Esc of ga naar Document / Afsluiten.
  9. Klik op: Ja. om het rapport op te slaan.
  10. Accountancy Lite toont het nieuwe rapport in de weergave.

In de kolom Onderhoud zie je dat dit rapport door de klant onderhouden wordt.

Daarnaast zie je dat de gebruiker die het rapport heeft toegevoegd, eigenaar is van het rapport. Dit gegeven kan voor SE-gebruikers belangrijk zijn voor de autorisatie.

Nieuw rapport op basis van bestaand rapport:

1. Ga naar:
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Rapport (alle rapporten)
    • CRM / Uitvoer / Beheer / Rapport
    • Financieel / Uitvoer / Beheer / Rapport
    • Fiscaal / Uitvoer / Beheer / Rapport
  2.  Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer gebaseerd op een bestaand rapport.
  4. Selecteer het rapport dat je als basis wilt gebruiken.
  5. Klik op: Volgende.
  6. Vul een naam in voor het rapport.
  7. Klik op: Voltooien.

Accountancy Lite opent de rapportgenerator en je kunt direct aan de slag.

Direct naar

1. Rapport toevoegen
  2. Rapport toevoegen op basis van een bestaand rapport
  3. Rapport toevoegen op basis van gegevensverzameling