Bestaande bankkoppeling naar andere omgeving/administratie verhuizen (exporteren en importeren)

Je kunt in Profit een bestaande bankkoppeling van een bankrekening in de ene omgeving verhuizen, ofwel exporteren, naar dezelfde bankrekening in een andere omgeving (of andere administratie). Stel je voor dat een bankrekening twee keer voorkomt: één keer in de ene omgeving en één keer in een andere omgeving. Per abuis is de bankintegratie gekoppeld aan de bankrekening in de verkeerde omgeving. In deze situatie kun je de bankkoppeling met de credentials verhuizen (exporteren) en bij de juiste bankrekening in de juiste omgeving importeren.

Je kunt de bankintegratie alleen importeren in een omgeving met hetzelfde deelnemernummer én hetzelfde bankrekeningnummer.

• Voordat je de bankintegratie exporteert voer je de betreffende bankrekening (waarvan je de bankintegratie wilt verhuizen) in de andere omgeving of administratie in. Koppel de bankrekening vervolgens aan een dagboek.
  • Hierna maak je in de bronomgeving een exportbestand (PXXXX772.bac), dit bestand kun je vervolgens in de doelomgeving importeren met onderstaand stappen.
  • Na de import kun je in de doelomgeving een bankafschrift ophalen via de bankkoppeling. Na de export zijn in de bronomgeving de bankintegratiegegevens bij de betreffende bankrekening verwijderd.

Je kunt ervoor zorgen dat niet alle gebruikers de acties Bankintegratie verhuizen (export) en Bankintegratie inlezen (import) kunnen uitvoeren. Dit richt je in via actie-autorisatie.

Let op:

Voor de nieuwe Rabobank bankkoppeling (API-koppeling) volg je deze werkwijze.

Bankkoppeling verhuizen (exporteren):

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Instellingen betalingen / Bankrekening.
  2. Dubbelklik op de betreffende bankrekening en ga naar het tabblad Bank/valuta-koppeling.

De bankrekening moet zijn geactiveerd voor de bankintegratie en mag niet geblokkeerd zijn, anders krijg je de melding dat je de bankintegratie niet kunt exporteren.

In de weergave kun je dit zien als Gbl. is aangevinkt. De bankintegratie is geactiveerd als één van de velden Inlezen bankafschrift, Verzenden betaling of Verzenden incasso is aangevinkt. Als je deze velden niet ziet in je weergave, dan kun je de weergave aanpassen en deze velden toevoegen. Of je kunt dit controleren in de eigenschappen van de bankrekening op het tabblad Bankintegratie.

3. Klik op de actie: Exporteren.

Fin_Bankkoppeling verhuizen (50)

In Profit verschijnt bovenstaande melding.

4. Klik op Ja bij de melding.

De gegevens worden geëxporteerd als .bac bestand.

Hierna verschijnt de melding dat de bankintegratie geëxporteerd is.

5. Open de eigenschappen van de bankrekening om te controleren of de bankkoppeling is weggehaald.
  6. Ga naar het tabblad: Bankintegratie
  7. Controleer of de bankintegratieregel weg is.

Bankkoppeling inlezen (import):

1. Open eerst de juiste omgeving en/of administratie waarin je de bankintegratie wilt importeren!
  2. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Instellingen betalingen / Bankrekening.
  3. Dubbelklik op de betreffende bankrekening en ga naar het tabblad Bank/valuta-koppeling.
  4. Klik op de actie: Importeren.
  5. Selecteer het .bac bestand met de gegevens.

Hierna verschijnt de melding dat de bankintegratie geïmporteerd is.

6. Open de eigenschappen van de bankrekening.
  7. Controleer op het tabblad Bankintegratie of de bankintegratieregel aanwezig is.

Direct naar

1. Bankkoppeling
  2. Bankrekeningnummer toevoegen
  3. Communicatieservice autoriseren
  4. Communicatieomgeving instellen
  5. Dagboek bank inrichten
  6. Taak voor automatische uitwisseling inplannen
  7. Bankkoppeling Rabobank aanmelden en activeren (API-koppeling)
  8. Bankkoppeling Rabobank wijzigen of afmelden (API-koppeling)
  9. Bankkoppeling ABN AMRO aanmelden en activeren
  10. Bankkoppeling ABN AMRO afmelden
  11. Bankkoppeling ING aanmelden en activeren
  12. Bankkoppeling ING wijzigen of afmelden
  13. Bestaande bankkoppeling naar een andere omgeving/administratie verhuizen (exporteren en importeren)
  14. Bankkoppeling in bankrekening controleren