Eenmalige Incassomachtiging factuur vastleggen

De incasso-opdracht neemt deze facturen niet mee zolang er geen machtiging door de debiteur is afgegeven (het veld Datum incassomachtiging moet ingevuld zijn).

Incassomachtiging voor een factuur vastleggen:

1. Ga naar: Financieel / Debiteur / Incassomachtiging.
  2. Open de weergave: Niet getekende eenmalige incassomachtigingen.

Je ziet in de weergave de facturen waarvoor eenmalige machtiging vereist is en die nog niet gemachtigd zijn.

3. Selecteer de factuur.
  4. Klik op de actie: Incassomachtiging.
  5. Ga naar het tabblad: Status machtiging.

Profit bepaalt het Kenmerk machtiging als volgt. Een standaard eenmalige machtiging (Standard One-off) krijgt het kenmerk ‘SO’ + Debiteurnummer + factuurnummer. Dit gebeurt als bij de debiteur onder de volgende voorwaarden:

• De Incassowijze SEPA van de debiteur heeft de waarde Standaard.
    • Eenmalige machtiging is aangevinkt.
  6. Vul de datum in bij Datum incassomachtiging. Gebruik de datum die de debiteur op het machtigingsformulier heeft ingevuld. De status van de machtiging wijzigt automatisch in Actief (getekend).
  7. Klik op: OK.

Je ziet dat de factuur uit deze weergave is verdwenen. De incasso-opdracht zal deze factuur meenemen (mits voldaan wordt aan de overige eisen voor incasso).

Direct naar

1. Automatische incasso via SEPA
  2. Automatische incasso via SEPA inrichten
  3. SEPA-incasso begrippen en scenario's
  4. Incassomachtiging per debiteur vastleggen
  5. Incassomachtiging per factuur vastleggen
  6. Incasso-instellingen voor factuur wijzigen of raadplegen
  7. Incassomachtigingen raadplegen
  8. Machtigingsformulier afdrukken
  9. Bericht vooraankondiging incasso aan debiteur
  10. Incassowijze SEPA van bestaande debiteur van Standaard naar B2B wijzigen
  11. Bankrekeningnummer wijzigen van bestaande debiteur met bestaande machtiging
  12. Incassokorting verlenen
  13. Incasso-opdracht via SEPA toevoegen
  14. Incasso-opdracht raadplegen en wijzigen
  15. Incasso-bestand genereren en journaliseren
  16. Incasso-opdracht direct verwerken
  17. Incassospecificatie e-mailen of afdrukken
  18. Incasso-opdracht afhandelen
  19. Incasso-opdracht storneren
  20. Automatische incasso verrichten met betaaltermijnen
  21. Automatische incasso verrichten via incassoset
  22. Automatische incasso verrichten via bankkoppeling