Incassomachtiging debiteur vastleggen

Je legt de gegevens vast van een doorlopende incassomachtiging voor een debiteur. Deze weergave toont alle te machtigen debiteuren. De incasso-opdracht neemt facturen van deze debiteuren niet mee zolang er geen machtiging door de debiteur is afgegeven. Of de machtiging afgegeven is leidt Profit af uit het feit dat het veld Datum incassomachtiging gevuld is.

Let op:

Je kunt een incassomachtiging verwijderen, mits Automatisch incasseren in de eigenschappen van de debiteur niet is aangevinkt. Je verwijdert machtigingen met de actie Machtigingen verwijderen via het pad Financieel / Debiteur / Incassomachtiging.

Datum incassomachtiging debiteur vastleggen:

1. Ga naar: Financieel / Debiteur / Incassomachtiging.
  2. Open de weergave: 1. Niet getekende doorlopende incassomachtigingen.

Deze weergave toont de debiteuren waarvoor je de gegevens van de incassomachtiging nog moet vastleggen.

3. Selecteer de debiteur.
  4. Klik op de actie: Incassomachtiging.
  5. Ga naar het tabblad: Incassomachtiging.

Factuurnummer is leeg, omdat de incassomachtiging op de debiteur betrekking heeft en niet op een specifieke factuur.

6. Ga naar het tabblad: Status machtiging.
  7. Vul de datum in bij Datum incassomachtiging, zoals de debiteur op het machtigingsformulier heeft ingevuld.

Accountancy Lite (en jij) kunnen afleiden dat de machtiging is ontvangen uit het feit dat Datum incassomachtiging is ingevuld.

8. Controleer of Administratie incassant-Id en Administratie zijn ingevuld.
  9. Controleer of de status van de incassomachtiging gewijzigd is naar: Actief (getekend).
  10. Klik op: OK.

Je ziet dat de debiteur uit deze weergave is verdwenen. De incasso-opdracht zal een factuur van deze debiteur dan ook meenemen (mits voldaan wordt aan de overige eisen voor incasso).

Direct naar

1. Automatische incasso via SEPA
  2. Automatische incasso via SEPA inrichten
  3. SEPA-incasso begrippen en scenario's
  4. Incassomachtiging per debiteur vastleggen
  5. Incassomachtiging per factuur vastleggen
  6. Incasso-instellingen voor factuur wijzigen of raadplegen
  7. Incassomachtigingen raadplegen
  8. Machtigingsformulier afdrukken
  9. Bericht vooraankondiging incasso aan debiteur
  10. Incassowijze SEPA van bestaande debiteur van Standaard naar B2B wijzigen
  11. Bankrekeningnummer wijzigen van bestaande debiteur met bestaande machtiging
  12. Incassokorting verlenen
  13. Incasso-opdracht via SEPA toevoegen
  14. Incasso-opdracht raadplegen en wijzigen
  15. Incasso-bestand genereren en journaliseren
  16. Incasso-opdracht direct verwerken
  17. Incassospecificatie e-mailen of afdrukken
  18. Incasso-opdracht afhandelen
  19. Incasso-opdracht storneren
  20. Automatische incasso verrichten met betaaltermijnen
  21. Automatische incasso verrichten via incassoset
  22. Automatische incasso verrichten via bankkoppeling