Beheerder AFAS Klantportal

De beheerder is een contactpersoon die rechten heeft om nieuwe contactpersonen toe te voegen, gegevens van bestaande contactpersonen te wijzigen en andere beheerders vast te leggen.

Tijdens de implementatie zal de consultant in overleg met je de eerste Beheerder toevoegen. Deze beheerder kan via Wachtwoord vergeten een wachtwoord aanvragen.

Als er geen beheerder meer is (bijvoorbeeld omdat de laatste beheerder uit dienst is gegaan), stuur dan een Aanvraag Controlling in via de AFAS Klantportal.

Inhoud

AFAS Klantportal beheerder aanstellen

Je kunt meerdere beheerders voor de AFAS Klantportal vastleggen. Alleen een beheerder kan een andere contactpersoon aanstellen als beheerder.

Je ziet in de weergave met contactpersonen wie de beheerder is in je organisatie.

Beheerdersrechten toekennen aan een contactpersoon:

1. Log in op de AFAS Klantportal.
  2. Ga naar Mijn gegevens / Contactpersonen.

3. Klik op: de contactpersoon.
  4. Vink Beheerder aan bij Rollen.
  5. Klik op: Aanpassen.

AFAS Klantportal beheerrechten intrekken

Het kan voorkomen dat een beheerder geen beheerdersrechten meer mag hebben op de AFAS Klantportal:

• Beheerder treedt uit dienst.

Verwijder de beheerder als contactpersoon bij de organisatie. Hierna kan deze persoon niet meer inloggen op de AFAS Klantportal.

• Beheerder krijgt een andere functie waarbij hij of zij geen beheerrechten meer mag hebben.

De betreffende beheerder moet de rol 'Raadpleger' krijgen. Hij kan aan zichzelf deze rol toekennen, of dit overlaten aan een andere beheerder.

Let op:

Stel eerst een nieuwe beheerder aan, en wijzig daarna de toegangsrechten van de oude beheerder.

Beheerder omzetten naar raadpleger:

1. Log in op de AFAS Klantportal.
  2. Klik op: Contactpersonen.

3. Klik op: de contactpersoon.
  4. Klik op: Aanpassen.
  5. Vink Medewerker aan bij Rollen.
  6. Klik op: Aanpassen.

Direct naar

1. AFAS Klantportal
  2. In- en uitloggen op de AFAS Klantportal
  3. Persoonlijke gegevens beheren
  4. Cursus boeken bij AFAS
  5. Beheerder AFAS Klantportal
  6. Organisatiegegevens beheren
  7. AFAS Consultancy
  8. Contactpersonen
  9. AFAS Support Center
  10. Releasenotes raadplegen