Instellingen Profit Fiscaal

Voordat je begint met Profit Fiscaal leg je eerst een aantal fiscale instellingen vast. Doordat je hier de basis vastlegt hoef je een afwijking alléén vast te leggen als dat echt nodig is.

Voorbeeld:

Op de tabbladen die betrekking hebben op de rapportage koppel je de standaardbrieven die je wilt versturen naar cliënten. Dit is de basis voor alle cliënten.

Als je voor een bepaalde cliëntengroep een andere brief wilt gebruiken, selecteer je in de eigenschappen van díe cliëntengroep een afwijkende brief. Deze brief is dan alleen bestemd voor de cliënten die gekoppeld zijn aan die groep.

Algemene velden instellen:

1. Ga naar: Fiscaal / Beheer / Instellingen / Algemeen.
  2. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  3. Vul de naam in van de belastingadviesorganisatie bij Kantoornaam.
  4. Vink Cliëntengroep verplicht aan als elke cliënt aan een groep gekoppeld moet worden.

Als je de cliënten onderverdeelt in diverse cliëntengroepen, kun je ook autoriseren op deze cliëntengroepen. Hierdoor kun je verschillende gebruikers rechten geven op verschillende groepen. Een ander voordeel is dat je gebruik kunt maken van filters op cliëntengroepen.

Meer informatie: Cliëntengroep

5. Laat de Communicatieomgevingsinstellingen op [Huidige omgeving] staan.
  6. Ga naar het tabblad: Aanslag accorderen.
  7. Op dit tabblad vul je de afwijkingsmarges in voor de voorlopige en definitieve aanslagen. Je geeft hier in bij welke marge een voorlopige of definitieve aanslag IB of Vpb nog conform de vergelijkingsbron is. Ook kun je de maximale afwijking van de Heffingsrente invoeren.

Meer informatie:

Aanslagen inrichten

8. Op de tabbladen Aanslag rapportage IB, Aanslag rapportage Vpb en Rapportage ter accordering koppel je de standaardbrieven die je genereert voor het beoordelen van aanslagen.

Meer informatie:

Inrichten rapportage

9. Selecteer per veld de bijbehorende rapporten.
  10. Klik op: OK.

Overzetten fiscale data

Let op:

Onder begeleiding van een consultant is het mogelijk om fiscale data van een Profit omgeving over te zetten naar een andere Profit omgeving, bijvoorbeeld in geval van een herimplementatie. Zo kun je voor de IB en Vpb per fiscaal jaar aanslagen, fiscale kaarten en aangiften inclusief C/F module ex- en importeren in Profit.

Direct naar

1. Profit Fiscaal inrichten
  2. Algemene instellingen
  3. Inspectie
  4. Becon
  5. Cliëntengroep
  6. Profit Fiscaal InSite inrichten
  7. Jaarinstelling
  8. Toeslagen inrichten
  9. Aanslagen inrichten
  10. SBA-machtiging inrichten
  11. Vrijgeven biljetsoort
  12. Ondernemingen koppelen aan samenwerkingsverband