Aangifte IB controleren

Zodra de taak aangifte verwerken is afgerond, verschijnt de taak Aangifte controleren in de takenlijst van de verantwoordelijke. Voordat je de aangifte naar de cliënt en de Belastingdienst stuurt, moet je de aangifte controleren.

Inhoud

Controleren aangifte IB

1. Ga naar: Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliënt IB.
  2. Selecteer een cliënt.
  3. Klik op: Cockpit.
  4. Klik op: Aangifte uitwerken.

Na het controleren van de aangifte klik je op Sluiten. Je komt nu in een scherm waar je de datum in kunt geven waarop de aangifte is gecontroleerd. Deze taak mag alleen door een geautoriseerde medewerker worden uitgevoerd. De verantwoordelijke en de beheerder kunnen deze taak wel delegeren aan een andere medewerker.

5. Vink Aangifte gereed voor verzending aan.
  6. Vul de datum in.
  7. Klik op: Aanpassen.

Als de taak wordt goedgekeurd wordt deze taak afgesloten en de taak voor het versturen van de aangifte aan de cliënt en aan de Belastingdienst klaargezet bij de betreffende medewerker.
    Als de taak wordt afgekeurd wordt deze taak verwijderd en de taak aangifte verwerken wordt weer gestart bij degene die de taak Aangifte verwerken heeft afgerond.

Geblokkeerde aangifte IB vrijgeven

Als een aangifte is gecontroleerd, wordt de aangifte geblokkeerd en krijgt de status alleen lezen. Er zijn drie manieren om dit op te lossen:

1. Als er gebruik wordt gemaakt van een workflow kun je de aangifte vrijgeven via de Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliënt IB / Eigenschappen / tabblad Aangifte, klik nu op Aangifte vrijgeven.
  2. Als er geen gebruik wordt gemaakt van een workflow moet je de aangifte vrijgeven aan de beheerkant via Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliënt IB / Eigenschappen / tabblad Voortgang / Eigenschappen / tabblad Aangifte. Hier kan de datum Aangifte gecontroleerd en akkoord verwijderd worden.
  3. Als een andere gebruiker de aangifte geopend heeft en eruit is geklapt kun je de aangifte vrijgeven via de volgende stappen: Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliënt IB / Eigenschappen / tabblad Aangifte, klik hier op Deblokkeren aangifte.

Direct naar

1. Aangifte IB uitwerken
  2. Gegevens aangifte IB opvragen
  3. Controleren volledigheid ontvangen gegevens IB
  4. Aangifte IB opstarten
  5. Aangifte IB verwerken
  6. Aangifte IB controleren
  7. Aangifte IB accorderen
  8. Aangifte IB afdrukken
  9. Klaarzetten aangifte IB
  10. Versturen aangifte IB aan Belastingdienst
  11. Communicatie over verstuurde IB aangiften
  12. Cliënt IB beoordelen