Vrije velden op fiscaal rapport

Je hebt de mogelijkheid om vrije velden op te nemen in het fiscale rapport. Je kunt dus (vrije) velden van de cliënt IB en cliënt Vpb, maar ook uit de persoon- en/of organisatiegegevens ophalen.

Let op:

Je kunt de GUID van een vrij veld als volgt achterhalen:

• Voeg in de Management tool een weergave toe. Bijvoorbeeld voor cliënt IB.
  • Voeg het veld Veld toe aan deze weergave.
  • In dit veld wordt de GUID getoond.
  • Klik op het veld met de GUID.
  • Klik op Ctrl +C.
  • Plak het veld in het fiscale rapport.

Vrije velden uit CRM opnemen in fiscaal rapport:

Het opnemen van vrije velden uit CRM doe je via de volgende stappen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Management tool.
  2. Open de eigenschappen van Organisatie/Persoon.
  3. Selecteer het tabblad Velden.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Maak een nieuw veld aan van het type Ja/Nee.
  6. Geef een Label en een kolomtekst in.
  7. Klik op: Voltooien.
  8. Maak een vrij tabblad aan en plaats het nieuwe veld hier op. Klik hier voor de help over het toevoegen van tabbladen en het plaatsen van vrije velden op deze tabbladen. Regel ook de autorisatie van het nieuwe tabblad!
  9. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon.
  10. Open de eigenschappen van een organisatie/persoon.
  11. Ga naar het vrije tabblad.
  12. Klik in het vinkveld en druk op F12.
  13. Neem de code over die onderin het scherm staat (bijvoorbeeld: U4C39456347EEE34F9E49B3BA982538F9).
  14. Neem deze code in het rapport op na ~AFASContact. In het voorbeeld ziet dit er dan zo uit: ~AFASContactU4C39456347EEE34F9E49B3BA982538F9~.
  15. Druk het rapport af.

Vrije velden van cliënt IB/Vpb opnemen in fiscaal rapport:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Management tool.
  2. Open de eigenschappen van Cliënt IB of Cliënt Vpb.
  3. Selecteer het tabblad Velden.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Maak een nieuw veld aan van het type Ja/Nee.
  6. Geef een Label en een kolomtekst in.
  7. Klik op: Voltooien
  8. Maak een vrij tabblad aan en plaats het nieuwe veld hier op. Klik hier voor de help over het toevoegen van tabbladen en het plaatsen van vrije velden op deze tabbladen. Regel ook de autorisatie van het nieuwe tabblad!
  9. Ga naar:
    • Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliënt IB of
    • Fiscaal / Vennootschapsbelasting / Cliënt Vpb
  10. Open de eigenschappen van een organisatie/persoon.
  11. Ga naar het vrije tabblad.
  12. Klik in het vinkveld en druk op F12.
  13. Neem de code (met de context informatie) over die onderin het scherm staat (bijvoorbeeld: UBD130D0341377342A195799720F4901B).
  14. Neem deze code in het rapport op na ~AFASClient. In het voorbeeld ziet dit er dan zo uit: ~AFASClientUBD130D0341377342A195799720F4901B~.
  15. Druk het rapport af.

Omschrijving in plaats van code afdrukken

Door in een fiscaal rapport Ds achter een guid te zetten wordt de omschrijving in plaats van de code getoond

Voorbeeld:

Neem de code (met de context informatie) over die onderin het scherm staat (bijvoorbeeld: UBD130D0341377342A195799720F4901B).
Neem deze code in het rapport op na ~AFASClient. In het voorbeeld ziet dit er dan zo uit: ~AFASClientUBD130D0341377342A195799720F4901B~.

Als je achter de AFASClientUBD...Ds zet, wordt de omschrijving van een vrij veld in plaats van de code getoond.

Direct naar

1. Fiscaal rapport opmaken
  2. Maskers
  3. Functies
  4. Groepen
  5. Eigen variabelen
  6. Rapport opmaken met Word functionaliteit
  7. Vrije velden uit CRM op fiscaal rapport
  8. Contactvelden Vpb
  9. Contactvelden IB