Cliënt Vpb InSite

Nadat je het fiscale jaar hebt ingesteld kun je de cliënten bekijken. In de cockpit klik je op Stamgegevens. Via deze optie kun je de stamgegevens van de client wijzigen. Ook kun je hier een aantal jaarafhankelijke en jaaronafhankelijke gegevens raadplegen.

Op de tabbladen Algemeen, Communicatie en Overige kun je de gegevens van de cliënt bekijken en wijzigen die je bij het aanmaken hebt ingevoerd.

Inhoud

Tabblad Boekjaar

Op het tabblad Boekjaar kun je de volgende velden bekijken en eventueel wijzigen:

Raadplegen boekjaar:

1. Klik op: Boekjaar.

Je ziet de volgende velden:

Begin boekjaar, Einde boekjaar: dit zijn de begin- en einddatum van het boekjaar.

Biljetsoort: hier selecteer je het biljet dat van toepassing is op de cliënt.

Klantmanager: dit is de contactpersoon bij de Belastingdienst.

Teamnummer: Geef hier het teamnummer in van de medewerker die de aangifte van de cliënt behandeld.

Dossiernummer: Geef hier het dossiernummer op van de cliënt zoals die bekend is bij het accountantskantoor.

Ondertekenaar 1, Ondertekenaar 2: Geef hier de namen op van de personen die de aangifte zullen ondertekenen.

Commercieel-fiscaal uitwerken: Dit veld kun je hier niet wijzigen.

Vrijgesteld lichaam: Vink dit veld aan als de vennootschap is vrijgesteld van belasting maar wel aangifte moet doen. Als je het veld aanvinkt, moet je ook de ingangsdatum invullen van de vrijstelling.

Beleggingsinstelling: Vink dit veld aan als de vennootschap een beleggingsinstelling is.

Ruling aangifte: Vink dit veld aan als de aangifte een Ruling (Model B) betreft. (is alleen in combinatie met C/F module te gebruiken!)

Ingangsdatum RFV: Geef hier het (eventuele) bankrekeningnummer van de cliënt in, het bankrekeningnummer moet voldoen aan de elfproef.

Functionele valuta: Geef hier de functionele valuta in. De aangifte wordt gedaan in de basisvaluta.

Dochters FE

Als de cliënt de moedermaatschappij is van een fiscale eenheid dan kun je dat via Dochters FE aangeven.

Dochter toevoegen aan moedermaatschappij:

1. Klik op: Dochters FE.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Voeg een dochter toe door de Vennootschap te selecteren.
  4. Geef de Begin en Einddatum van het boekjaar in.
  5. Klik op: Aanmaken.

Je kunt een gekoppelde vennootschap verwijderen door middel van de knop Verwijderen.

Tabblad Categorie

Op dit tabblad wordt de zwaarte van de aangifte en de tijdsbesteding getoond.

Direct naar

1. Cliënt Vpb Beheer