Alle gegevens verwijderen uit C/F-module

Je kunt alle gegevens uit de C/F module in één keer verwijderen.

Alle gegevens verwijderen:

1. Klik op Vennootschap(pen) uitw.
  2. Klik op: Import C/F.
  3. Klik op: Bestand kiezen bij Importbestand.
  4. Zoek het bestand op en klik hierop.
  5. Klik op: Openen.

De bestandsnaam van het te importeren bestand verschijnt nu in de regel Importbestand.

6. Selecteer de optie Alle gegevens verwijderen (deze optie staat standaard uit).

Dit is niet hetzelfde als Opschonen COM/FIS omdat daar een jaarovergang wordt gedaan ná het opschonen. Als je het veld Alle gegevens verwijderen aanvinkt wordt alles in de C/F-module verwijderd, dus ook de Giften en de Niet Aftrekbare Bedragen!

7. Als alle opties goed staan kun je de gegevens Importeren. De gegevens worden ingelezen in de commerciële en fiscale balans en resultatenrekening.

Bij het importeren wordt de post Vpb vaak geboekt op buitengewone baten. Je moet deze handmatig verplaatsen naar post 99 Vennootschapsbelasting.

Als bij het importeren de post Vpb direct in post 99 wordt geboekt dan moet je deze post op de volgende manier activeren:

• Klik aan de onderkant van het resultatenrekening scherm op de regel Vpb en open de regel.
    • Deze regel wordt nu actief.
    • Klik vervolgens op OK om de post automatisch door het programma te laten verwerken.

Direct naar

1. Import Com/Fis Vpb
  2. Importeren commerciële en fiscale balans en resultatenrekening
  3. Import C/F Vpb
  4. RGS Brugstaat
  5. Alle gegevens verwijderen