Connector - externe software koppelen met Profit (API)

AFAS beschikt over een krachtige API waarmee je koppelingen kunt maken tussen AFAS en andere applicaties. Deze pagina helpt je op weg met het gebruik en beheer van de API.

Inhoud

AFAS API

Heb je nog niet eerder gebruik gemaakt van de AFAS API?

Lees deze informatie dan nauwkeurig

App Connector - authenticatie

Via de App Connector stel je de toegang in voor de endpoints. Om een app te verbinden met AFAS Profit maak je een nieuwe AppConnector aan en genereer je een token. Deze token gebruik je in het request. Neem deze artikelen door voor het instellen en alle mogelijkheden:

GetConnector - data ophalen

Om data op te halen via AFAS maak je gebruik van GetConnectoren. Dit zijn datadefinities die je zelf kunt maken. De data wordt in JSON, XML of CSV als response gegeven. Doordat je zelf de GetConnectoren kunt maken zijn de mogelijkheden heel groot. Gebruik deze links voor het aanmaken, authenticatie en testen:

UpdateConnector - data aanmaken, aanpassen en verwijderen

Met UpdateConnectoren kun je data in Profit toevoegen, aanpassen en verwijderen. Het bericht dat je naar deze endpoints stuurt wordt gevalideerd en als het bericht voldoet aan de eisen krijg je een response.

REST API

Via de REST API kun je data uitwisselen met AFAS in JSON formaat. Hiervoor maak je gebruik van een authenticatie header met het token in Base64.

Meer informatie:

SOAP API

De AFAS SOAP API maakt gebruik van uitwisseling via XML.

Meer informatie:

Speciale connectoren

Er zijn speciale endpoints om bestanden op te halen uit de database, rapporten te genereren en de Profit versie op te vragen.

REST endpoints

SOAP endpoints

Kennis en ondersteuning

• AFAS Partner oplossingen

Bestaande en gecontroleerde oplossingen die plug and play zijn. AFAS Partners hebben kun koppeling gecertificeerd en zijn verplicht goede security tests te doen op de applicatie en op de koppeling. Lees meer op partner.afas.nl.

• API Cursus

Leer de basis van de AFAS API kennen. Alle onderdelen van de API worden behandeld door een AFAS Systemintegrator. Schrijf je in voor de cursus.

• Systemintegrators

Wil je ondersteuning bij het ontwikkelen van een koppeling? Stuur een Stuur een systemintegrator-aanvraag in.