Webversie in plaats van Citrix Workspace

AFAS beveelt Citrix Workspace aan voor het werken met Profit. Als je Citrix Workspace niet wilt of kunt installeren, kun je Profit in een browser draaien met de keuze Gebruik webversie. Gebruik een door AFAS ondersteunde browser.

Verschillen tussen Citrix Workspace en de webversie:

• Het opslaan en uploaden van bestanden werkt anders, zie de uitleg hieronder.
  • Je kunt niet printen in de webversie. Zie de workarounds hiervoor.
  • Je kunt iets kopiĆ«ren (buiten AFAS) en dit plakken in Citrix Workspace. In de webversie gaat dit anders dan normaal, zie de uitleg hieronder.

Het PCC kan zowel in de webversie als in Citrix Workspace gebruikt worden.

Webversie starten:

Bij het starten van Profit via de AFAS Online portal kies je onderaan Gebruik webversie.

Voorkeur instellen voor webversie of Citrix Workspace:

1. De AFAS Online Portal onthoudt je keuze voor webversie of Citrix Workspace. Als je de webversie gebruikt hebt en je wilt naar Citrix of omgekeerd, dan moet je eerst een instelling verwijderen.
  2. Open de AFAS Online portal.
  3. Klik op Instellingen / Voorkeuren.
  4. Klik op Verwijder voorkeursinstelling voor Citrix Receiver.
  5. Start Profit.

Bestand vanuit Profit lokaal opslaan of uploaden naar Profit:

1. Gebruik de actie om het bestand extern op te slaan.
  2. Sla het bestand op op de T-schijf. Dit is een tijdelijke schijf, deze toont alleen bestanden die je tijdens je huidige sessie opslaat.

3. Klik bovenaan op de knop. De knoppenbalk verschijnt, klik de download-knop. Hierna kun je het bestand lokaal opslaan.

Knippen/kopiƫren en plakken:

Als je buiten de sessie iets kopieert, kun je dit niet rechtstreeks plakken in Profit. Hiervoor gebruik je de volgende stappen.

1. Kopieer de tekst.

2. Ga naar je browser.
  3. Klik bovenaan op de knop. Klik op de Klemboard-knop en plak je tekst (Ctrl+V)

4. Plak de tekst in Profit.

Zie ook:

Direct naar

1. Inloggen op AFAS Online
  2. Eerste keer inloggen op AFAS Online met twee-factorauthenticatie
  3. Inloggen met twee-factorauthenticatie
  4. Inloggen met single sign-on
  5. Webversie gebruiken in plaats van Citrix Workspace
  6. Eigen gegevens wijzigen / ik heb een nieuwe telefoon