Ondernemer toevoegen (voor Natuurlijke Personen)

Wil je geld kunnen overboeken tussen de zakelijke bankrekening en de privébankrekening van een ondernemer of vennoot? Betaal je wel eens iets voor je onderneming met een privé pinpas, of ontvang je wel eens een betaling van een verkoopfactuur op je privérekening? Voeg dan een ondernemer toe om deze transacties tussen zakelijke en privébankrekeningen automatisch af te kunnen handelen.

Let op

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar in administraties met de rechtsvorm Eenmanszaak, Vennootschap onder Firma (VOF), Commanditaire Vennootschap (CV) en Maatschap.

Ondernemer toevoegen:

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Ondernemers.
  2. Klik op Nieuw (N).
  3. Vul de volledige Naam van deze persoon in.
  4. Vul eventueel een Extern nummer in.

Dit nummer wordt gebruikt om bij het importeren van gegevens het Id van een persoon of organisatie in een applicatie van derden te koppelen aan deze persoon of organisatie in SB.

Let op

Zie je dit veld niet? Vink dan Gebruik extern nummer aan bij Instellingen verkoopjournaalpost.

5. Voeg een of meerdere adressen toe.
  6. Voeg een of meerdere bankrekeningen toe.
  7. Vul een E-mailadres in.
  8. Vul een Telefoonnummer in.
  9. Selecteer een Grootboekrekening omzet.

Op deze grootboekrekening wordt de omzet voor deze klant geboekt als je verkoopfacturen maakt met een andere applicatie en deze in SB boekt of importeert als verkoopjournaalposten.

Let op

Zie je dit veld niet? Dan heb je de functionaliteit Verkoopjournaalposten niet geactiveerd.

10. Selecteer eventueel een andere grootboekrekening voor privé-opnamen en -stortingen.

Meer informatie over het kopiëren van grootboekrekeningen.