Aanmanen

Let op

Deze functionaliteit is met SB versie 3.0 vervangen door Betalingsherinneringen.

Aanmaningen zijn alleen nog te raadplegen om historie in te zien en af te handelen.

Wanneer een klant een openstaande post niet binnen de door jou gestelde betaaltermijn heeft voldaan, is het mogelijk om deze aan te manen. Dit onderwerp beschrijft hoe je aanmaningen toevoegt en verzendt.

Aanmaningsstap onderhouden:

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Aanmaningsstappen.
  2. Open de gewenste Aanmaningsstap.
  3. Klik op Wijzigen (W).
  4. Klik op Werkwijze aanmaning.
  5. Wijzig de tekst naar eigen inzicht.
  6. Klik op Opslaan (Ctrl+S).

Aanmaning handmatig toevoegen:

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Aanmaningen.
  2. Klik op Nieuw (N).
  3. Vul een Datum in.

Dit is de datum die wordt afgedrukt op het rapport.

4. Selecteer een Openstaande post (debiteur).

Je kunt de juiste openstaande post (debiteur) vinden op basis van bijvoorbeeld de klantnaam, factuurdatum of het factuurbedrag.

5. Vul een E-mailadres in.
  6. Selecteer eventueel een afwijkende Afzender.

Let op

Is dit veld niet wijzigbaar? Dan is bij het instellen van de werkwijze bepaald dat je niet mag afwijken van de daar ingestelde waarde. Bekijk onderstaande onderwerpen als je wel wilt kunnen afwijken.

7. Selecteer een Aanmaningsstap.

Dit bepaalt welke tekst op het rapport wordt gebruikt.

8. Klik op Opslaan (Ctrl+S).

Aanmaningen verzenden:

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Aanmaningen.
  2. Selecteer de aanmaningen die je wilt verzenden.
  3. Klik op Verzenden.

SB verzendt alle geselecteerde aanmaningen naar de bijbehorende e-mailadressen.