Diverse crediteur toevoegen

Wanneer je éénmalig een dienst of product inkoopt bij een organisatie of persoon, dan hoef je geen crediteur toe te voegen. In dat geval is het efficiënter om gebruik te maken van een Diverse crediteur. Je kunt meerdere diverse crediteuren toevoegen, bijvoorbeeld per kostenrekening (brandstofkosten, levensmiddelen aftrekbaar, enzovoorts) of om verschillende afwijkende btw-regelingen toe te passen.

Diverse crediteur toevoegen:

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Nieuwe diverse crediteur toevoegen.
  2. Vul een herkenbare Omschrijving in.
  3. Selecteer een Land.

Dit land wordt gebruikt bij de bepaling van het btw-tarief.

4. Selecteer een Grootboekrekening inkoop.

Op deze grootboekrekening wordt de omzet voor deze crediteur standaard geboekt. Je kunt hier bij het boeken van een inkoopfactuur nog van afwijken.

5. Selecteer een Betaalvoorwaarde crediteur.

Hiermee geef je aan binnen hoeveel dagen je een inkoopfactuur van deze crediteur meestal moet betalen. Hier kan je bij het boeken van een inkoopfactuur nog van afwijken.

Je kunt hiervandaan ook zoeken in alle betaalvoorwaarden of een nieuwe toevoegen.

6. Klik op Opslaan en Nieuw (Ctrl+Alt+S) om op te slaan en direct een nieuwe toe te voegen.

Klik op Opslaan (Ctrl+S). als dit de laatste is die je wilt toevoegen.