Vooruitbetaling verrekenen

Net zoals jij jouw klanten kan vragen om een vooruitbetaling te doen op een verkoopfactuur, wat voor jou dus een vooruitontvangst is, kunnen leveranciers van jou hetzelfde vragen.

Het aan de leverancier vooruitbetaalde bedrag kan je vervolgens verrekenen met de ontvangen inkoopfactuur.

Vooruitbetaling verrekenen

1. Verwerk een afschrijving als een vooruitbetaling aan een leverancier.
  2. Voeg een nieuwe inkoopfactuur toe.
  3. Selecteer een Leverancier aan wie je een vooruitbetaling hebt gedaan.
  4. Vul de Regels in.
  5. Klik op het tabblad Betaling.
  6. Vink Vooruitbetaling verrekenen aan.

Het veld Bedrag vooruitbetaald verschijnt, met daarin het saldo van de afschrijvingen, die je hebt verwerkt als vooruitbetaling.

7. Wijzig het Bedrag vooruitbetaald, wanneer je niet het volledige saldo wilt gebruiken voor deze inkoopfactuur..
  8. Klik op Opslaan (Ctrl+S).

De staart laat zien dat het Bedrag inclusief btw verlaagd wordt met de vooruitbetaling.