Verkoopfactuur herhalen

Het is mogelijk om dezelfde verkoopfactuur met bepaalde tussenpozen opnieuw klaar te zetten voor een klant, bijvoorbeeld een maandelijkse factuur. Dit noemen wij herhalende verkoopfacturen. Dit onderwerp legt uit hoe je dit doet.

1. Voeg een Verkoopfactuur toe.

Klik hier voor meer informatie.

2. Klik op het tabblad Herhaling.

Let op

Zie je het tabblad Herhaling niet? Dan moet je deze functionaliteit eerst activeren.

Klik hier voor meer informatie.

3. Vink Herhalen toepassen aan.
  4. Selecteer een Herhaalpatroon.
  5. Vink eventueel Automatisch beëindigen aan.

Doe dit als het herhalen op een gegeven moment moet stoppen.

6. Selecteer een Methode beëindigen herhaalpatroon.
    • Beëindigen per datum: vul een einddatum in waarna geen verkoopfacturen meer worden klaargezet.
    • Aantal herhalingen: dit is het aantal exclusief de huidige verkoopfactuur. Wil je in totaal 12 verkoopfacturen? Vul dan het getal 11 in.

7. Klik op Opslaan (Ctrl+S).

Wanneer je hierna een verkoopfactuur verzendt, dan zet SB direct de verkoopfactuur voor de volgende periode klaar.