Vraagposten

Wanneer je niet weet hoe een bankmutatie moet worden afgeletterd kan je deze markeren als Vraagpost.

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Bankmutaties afletteren.
  2. Selecteer een of meerdere Bankmutaties.
  3. Je kunt de bankmutaties direct markeren als vraagpost of in het afletterscherm markeren:
    1. Direct een vraagpost: Klik op Vraagpost.
    2. Via het afletterscherm: Klik op Afletteren en vul rekening 2302: Vraagposten in de kolom Geboekt op.

De bankmutatie wordt tijdelijk gejournaliseerd naar grootboekrekening 2302: Vraagposten.

4. Voeg eventueel een reactie of vraag toe.

5. De betreffende klant vindt de vraagpost nu in de app AFAS Link. Deze kan een reactie toevoegen, waardoor een chatgesprek ontstaat.

In SB vindt je de Vraagposten in de weergave Openstaande vragen en in de weergave Vraagposten in het werkproces.

Zie je de chat met de klant niet direct in beeld? Klik dan op het vraagtekentje rechtsboven.

Hier heb je een aantal opties. Je kunt de vraagpost afmelden. een bon scannen via de app, óf de bankmutatie direct afletteren.

Let op

Wanneer je op een later moment een factuur boekt die automatisch kan worden afgeletterd tegen een vraagpost,dan hoef je deze vraagpost niet meer af te melden. Dit gebeurt automatisch.