Checklist betaalopdrachten

Mis je in de functie Betalen een Openstaande post (crediteur)? Controleer dan de volgende zaken.

• Is de Vervaldatum kleiner dan of gelijk aan de datum van de geselecteerde (blauwe) betaalopdracht?

Klik eventueel op Toon alles om te zoeken in alle openstaande posten.

Misschien zit de gezochte openstaande post in een andere geplande betaalopdracht.

• Is bij de crediteur van de gezochte openstaande post de instelling Automatisch inplannen op betaalopdracht actief?

Open de Crediteur van de ontbrekende inkoopfactuur, tabblad Instellingen / Inkoop en controleer dit.

• Ontbreekt de crediteur van de gezochte openstaande post wellicht de Bankrekening?

Open de Crediteur van de ontbrekende inkoopfactuur en controleer dit.

• Is de Betaalwijze van de gezochte openstaande post wellicht Incasso, Contant, PIN of iDEAL?

Alleen inkoopfacturen met betaalwijze Op rekening komen in een betaalopdracht. Andere inkoopfacturen zijn immers al op een andere manier dan via de bank betaald.

Open de ontbrekende Inkoopfactuur, tabblad Betaling en controleer dit.

• Heb je een bankrekening met een ongeldige IBAN en/of BIC toegevoegd aan een crediteur of is er geen bank gekozen bij het toevoegen van een (buitenlandse) bankrekening? Dan kunnen wij inkoopfacturen van deze crediteur niet meenemen in het betaalbestand.

Betaling van een inkoopfactuur controleren

SB biedt vanuit een Inkoopfactuur of Openstaande post (crediteur) inzicht in de status van de bijbehorende Betaling.

1. Open de gewenste Inkoopfactuur.

of

Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Openstaande posten (crediteuren).

en

Klik op de gewenste Openstaande post (crediteur).

2. Klik op de inhoudsopgave Betalingen.
    • Van een Inkoopfactuur die in zijn geheel nog niet is betaald tonen wij de bijbehorende Openstaande post.

Het Factuurbedrag en het Saldo zijn aan elkaar gelijk.

• Van een Inkoopfactuur die deels is betaald tonen wij een Openstaande post met een nog te betalen Saldo en een weergave met Betalingen.

Het Saldo is lager dan het Factuurbedrag en de kolom Betaald toont de deelbetaling.

• Van een Inkoopfactuur die geheel is betaald tonen wij niet meer de Openstaande post, want die staat niet langer open, maar alleen een weergave met Betalingen.