Werkwijze verbijzonderen op project instellen

Bij ondernemingen die projectmatig werken komt het voor dat omzet of kosten toegekend worden aan een project. Dit proces van toekennen noemen wij verbijzonderen. Een controller krijgt op deze manier inzicht in de omzet of kosten per project, zodat deze vergeleken kunnen worden met een bepaalde verwachting.

Voordat je deze functionaliteit kunt gebruiken moet je deze eenmalig instellen.

Inhoud

Projecten activeren

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Project instellingen.

Let op

Alleen Medewerkers van een administratiekantoor of klanten met de licentie Ondernemen kunnen deze functie gebruiken.

2. Vink Projecten aan.
  3. Vink eventueel Project in verkoopfacturen en verkoopjournaalposten aan.

Hiermee komt het veld Project beschikbaar op het tabblad Algemeen van verkoopfacturen en verkoopjournaalposten.

4. Bepaal of je van deze ingestelde waarde wilt kunnen afwijken of dat je deze altijd wilt toepassen.
  5. Vink eventueel Project in inkoopfactuurregel aan.

Hiermee komt het veld Project beschikbaar bij inkoopfactuurregels. Zo kan je per kostenrekening een apart project koppelen.

6. Bepaal of je van deze ingestelde waarde wilt kunnen afwijken of dat je deze altijd wilt toepassen.
  7. Klik op Opslaan (Ctrl+S).

Projectgroep toevoegen

Wil je jouw projecten in groepen onderverdelen? Voeg deze dan toe.

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Projectgroepen.
  2. Klik op Nieuw (N).
  3. Vul een Omschrijving in.
  4. Klik op Opslaan en Nieuw (Ctrl+Alt+S) om op te slaan en direct een nieuwe toe te voegen.

Klik op Opslaan (Ctrl+S). als dit de laatste is die je wilt toevoegen.

Projecten activeren per Klant of Crediteur

Heb je klanten of crediteuren waarvoor je de facturen altijd of meestal wilt koppelen aan een project? Stel dit dan in.

Dit kan alleen als je projecten in deze administratie hebt geactiveerd en toegevoegd.

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Klanten of Crediteuren.
  2. Open de gewenste Klant of Crediteur.
  3. Klik op de inhoudsopgave Instellingen.
  4. Klik op de inhoudsopgave Project.
  5. Vink eventueel Project in verkoopfacturen en verkoopjournaalposten aan.

Hiermee verschijnt de verbijzondering op project in de kop van offertes, verkoopfacturen en verkoopjournaalposten.

6. Vink eventueel Project in inkoopfactuurregel aan.

Hiermee verschijnt de verbijzondering op project in inkoopfactuurregels.

7. Bepaal of je van deze ingestelde waarde wilt kunnen afwijken of dat je deze altijd wilt toepassen.
  8. Klik op Opslaan (Ctrl+S).