thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Prijzen per project

Je kunt per project prijzen voor items vastleggen. Het gaat dan om de inkoopprijs, kostprijs en verkoopprijs. Dit is nu mogelijk voor alle itemtypen: werksoort, artikel, samenstelling, kosten, cursus.

Hiervoor is het veld Project bij het toevoegen van een prijs beschikbaar. Dit gebruik je bijvoorbeeld in de schoonmaakbranche waar een schoonmaaklocatie altijd uniek is dus als project eigen prijzen heeft van items.

In de prijzenhiƫrarchie heeft de projectprijs voorrang op de prijs van de relatie. Dit geldt zowel voor de verkoopprijs als voor de inkoopprijs. Bij de kostprijs is er alleen een basisprijs die bij aanwezigheid van een projectprijs niet gebruikt wordt.

Dit werkt op de manier waarop je ook voor werksoorten per project een prijs kunt toevoegen.

Toevoegen doe je bijvoorbeeld via de Nieuw-wizard of de Onderhouden-actie in de tabbladen bij de actie Prijs/korting (in de eigenschappen Item of Project).

Projectprijzen toevoegen via 'Verkoop / Prijs/korting / Verkoopprijs / Nieuw', of via 'Inkoop / Prijs/korting / Inkoopprijs / Nieuw' is niet mogelijk. Wel via de Onderhouden-actie daar.

Verder is het mogelijk projectprijzen te importeren via de imports Verkoopprijs, Inkoopprijs en Kostprijs met de optie Importeren prijslijst project. In de imports Project en Projectmutatie is het veldĀ Aanmaken bij definitief maken en onderhoud vanuit project beschikbaar.

Tenslotte kun je nu ook vanuit de voorcalculatie projectprijzen voor meerdere items tegelijk toevoegen.

De voorcalculatie moet je eerst Definitief maken, en dan worden de prijzen aangemaakt. Mits Inkoopprijs aanmaken o.b.v. kostprijs aanstaat, welk veld afhankelijk is van de instelling Aanmaken bij definitief maken en onderhoud vanuit project in de projecteigenschappen.

Alleen op de standaardeenheid kun je een inkoop- en kostprijs via de voorcalculatie aanmaken, niet op een afwijkende eenheid.

Zie ook:

Process

Prijs Korting

Work area

Projecten