Controle verloonde en gefactureerde nacalculatie (Flex)

Met het dashboard Controle verloonde en gefactureerde nacalculatie krijg je inzicht in alle verloonde declaraties en kun je op zoek naar verschillen met de financiƫle administratie. Het dashboard heeft een werkblad met een controle-overzicht declaraties en een werkblad met details per declaratie.

De activering Flex moet ingechakeld zijn, anders beschik je niet over dit dashboard.

Inhoud

Controle overzicht declaraties

Op dit werkblad voer je met de filters onderaan het werkblad een eenvoudige analyse uit op elke stap in het verlonings- en facturatieproces.

Je beschikt in het dashboard over de volgende knoppen:

• Alle regels

Met deze knop rapporteer je op alle declaraties.

• Verschilregels

Met deze knop rapporteer je declaraties met een verschil tussen de verloonde en gefactureerde bedragen

• Details

Met deze knop zie je een detailoverzicht met alle declaraties die binnen een filter vallen. Dit overzicht exporteer je eenvoudig naar Excel.

Dit dashboard brengt het proces van verloning naar facturatie in beeld. Hiermee verklaar je een verschil in een grootboeksaldo of vind je fouten in de inrichting.

Voorbeeld:

Je hebt gekozen in het filter voor Decl: Te factureren: Ja, NC: Gefactureerd: Ja, NC: Omzet gejourn.: Nee. Deze keuze moet aansluiten met het grootboeksaldo van de grootboekrekeningen nog te factureren omzet. Met dit filter verklaar je het grootboeksaldo naar bijvoorbeeld een specifieke declaratie, verkooprelatie of klant overeenkomst.

Je hebt gekozen in het filter voorr Decl: Verloond: Ja. Deze keuze geeft hetzelfde saldo als de omzet grootboekrekeningen. Je kunt natuurlijk ook op een specifieke urensoort filteren. Met dit filter verklaar je welke declaraties, verkooprelaties, klant overeenkomsten hieraan ten grondslag liggen.

Details declaratie

Het werkblad Details declaratie geeft je inzicht in alle nacalculatieregels van een declaratie. Door deze detailweergave ben je in staat om hiaten in de nacalculatie in kaart te brengen, die onder het werkblad Controle overzicht declaraties naar voren zijn gekomen.