Extra verlof op basis van Leeftijd en/of dienstjaren

De medewerker komt in aanmerking voor extra verlof als hij op een bepaalde peildatum een bepaalde leeftijd of een bepaald aantal dienstjaren heeft. Profit bepaalt het recht op extra verlof op basis van dienstjaren op basis van het veld In dienst (i.v.m. dienstjaren) in het contract van de medewerker.

Je gaat uit van één van de volgende peilmomenten:

Verlofsoort inrichten voor extra verlof o.b.v. leeftijd en/of dienstjaren:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Cao.
  2. Ga naar het tabblad: Arbeidsvoorwaarde.
  3. Open de eigenschappen van de arbeidsvoorwaarde.
  4. Ga naar het tabblad: Verlof.
  5. Open de eigenschappen van type verlof. Bijvoorbeeld het type verlof voor de bovenwettelijke rechten.
  6. Ga naar het tabblad: Extra verlof.
  7. Bepaal hoe je het extra verlof wilt toekennen.
  8. Vul minimaal Peildatum 1 in, anders wordt extra niet toegekend. Als een medewerker op de peildatum voldoet aan een voorwaarde (hij heeft bijvoorbeeld een bepaald aantal dienstjaren gehaald) dan wordt het extra verlof toegekend. Je kunt een tweede peildatum invullen, deze moet na Peildatum 1 liggen. Als een medewerker in een verlofperiode op de eerste peildatum niet voldoet aan de voorwaarde, maar op de tweede peildatum wel, dan wordt het extra verlof voor 50% toegekend.
  9. Ga naar het tabblad: Extra verlofrechten.
  10. Klik op: Nieuw.
    1. Selecteer de soort extra verlof die je wilt toekennen.
    2. Vul de leeftijd of het aantal dienstjaren in.
    3. Vul het aantal uren in.
    4. Klik op: Voltooien.
    5. Klik op: OK. De verlofrechten herbereken je later. Eerst voeg je alle regels toe voor het toekennen van extra verlof.

11. Klik op: Opslaan en sluiten.
  12. Ga naar: HRM / Aan- en afwezigheid / Herberekenen verlof .
  13. Vul de velden in.
  14. Klik op: Voltooien.