Extra verlof op basis van functietype

Elke medewerker heeft een bepaalde functie en hieraan is een bepaald functietype gekoppeld. Op basis hiervan kun je extra verlof toekennen, bijvoorbeeld voor functies die zwaar werk of extra risico's met zich meebrengen.

Je gaat uit van peilmoment op de dag zelf.

Let op:

Voor extra verlof geldt dat deze reeds wordt toegekend aan begin van het boekjaar! De berekening is wellicht prorata, maar het verlofrecht wordt aan het begin van boekjaar al toegekend.

Verlofsoorten instellen voor extra verlof o.b.v. functietype:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Cao.
  2. Ga naar het tabblad: Arbeidsvoorwaarde.
  3. Open de eigenschappen van de arbeidsvoorwaarde.
  4. Ga naar het tabblad: Verlof.
  5. Open de eigenschappen van het type verlof. Bijvoorbeeld het type verlof voor de bovenwettelijke rechten.
  6. Ga naar het tabblad: Extra verlof.
  7. Bepaal hoe je het extra verlof wilt toekennen.
  8. Vul minimaal Peildatum 1 in, anders wordt extra verlof niet toegekend. Als een medewerker op de peildatum een functie met het functietype heeft, dan wordt het extra verlof toegekend. Je kunt een tweede peildatum invullen, deze moet na Peildatum 1 liggen. Als een medewerker in een verlofperiode op de eerste peildatum niet voldoet aan de voorwaarde, maar op de tweede peildatum wel, dan wordt het extra verlof voor 50% toegekend.

De waarde in Toekennen o.b.v. is niet relevant voor verlof op basis van functietype, omdat Profit het extra verlof altijd toekent als een medewerker de betreffende functie heeft.

9. Klik op: Opslaan en sluiten.
  10. Open de verlofsoort opnieuw.
  11. Ga naar het tabblad: Extra verlofrechten.
  12. Klik op: Nieuw.
    1. Selecteer Type functie bij Extra verlof toekennen o.b.v..
    2. Selecteer het functietype waarvoor je extra verlof wilt toekennen.
    3. Vul het aantal uren in.
    4. Klik op: Voltooien.
    5. Klik op: OK. De verlofrechten herbereken je later. Eerst voeg je alle regels toe voor het toekennen van extra verlof.
  13. Klik op: Opslaan en sluiten.
  14. Ga naar: HRM / Aan- en afwezigheid / Herberekenen verlof.
  15. Vul de velden in.
  16. Klik op: Voltooien.