Extra verlof op basis van Geboortejaar

Door middel van het extra verlof op basis van Geboortejaar wordt het verlofrecht toegekend op basis van het geboortejaar van de medewerker. Het geboortejaar van een medewerker verandert niet en is dus niet afhankelijk van een peilmoment.

Medewerkers die geboren zijn tot en met het aangegeven geboortejaar krijgen het ingestelde aantal uren verlof, naar rato van het aantal gewerkte uren in de verlofperiode.

Profit bepaalt het recht op extra verlof op basis van Geboortejaar op basis van het veld T/m geboortejaar (zie stap 7B).

Voorbeeld:

Hrm_extra verlof obv geboortejaar voorbeeld

Verlofsoorten instellen voor extra verlof o.b.v. Geboortejaar:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Cao.
  2. Ga naar het tabblad: Arbeidsvoorwaarde.
  3. Open de eigenschappen van de arbeidsvoorwaarde.
  4. Ga naar het tabblad: Verlof.
  5. Open de eigenschappen van het type verlof. Bijvoorbeeld het type verlof voor de bovenwettelijke rechten.
  6. Ga naar het tabblad: Extra verlofrechten.
  7. Klik op: Nieuw.
    1. Selecteer Geboortejaar bij Extra verlof toekennen o.b.v..
    2. Vul het veld T/m geboortejaar in.
    3. Vul het verlofrecht in.
    4. Klik op: Voltooien.
    5. Klik op: OK. Het verlofrecht herbereken je later.

Herhaal dit voor ieder geboortejaar.

8. Klik op: Opslaan en sluiten.
  9. Ga naar: HRM / Aan- en afwezigheid / Herberekenen verlof.
  10. Vul de velden in.
  11. Klik op: Voltooien.