Extra verlof op basis van Leeftijd en Geboortejaar

Medewerkers die geboren zijn tot en met het aangegeven geboortejaar krijgen vanaf de ingestelde leeftijd het ingestelde aantal uren verlof, naar rato van het aantal gewerkte uren in de verlofperiode. Profit bepaalt het recht op extra verlof op basis van Leeftijd en Geboortejaar op basis van de velden Tot en met geboortejaar en Vanaf aantal jaren (zie stap 10B en 10C). Hiervoor worden eerst, op basis van de geboortedatum van de medewerker, de volgende gegevens bepaald:

• Geboortejaar
  • Leeftijd op peilmoment

Vervolgens worden verlofrecht-regels geselecteerd die voldoen aan de onderstaande selectie criteria:

• 'T/m geboortejaar' >= Geboortejaar
  • 'Vanaf aantal jaren' <= Leeftijd op peilmoment

Als meerdere regels voldoen aan de selectie criteria dan wordt de regel met het laagste geboortejaar en met het hoogste aantal jaren gebruikt. Hiervoor worden de verlofrechtregels als volgt gesorteerd:

• 'T/m geboortejaar' oplopend
  • 'Vanaf aantal jaren' aflopend

Voorbeeld:

Hrm_Extra verlof obv Leeftijd en geboortejaar voorbeeld

Let op:

Voor extra verlof geldt dat deze reeds wordt toegekend aan begin van het boekjaar! De berekening is wellicht prorata, maar het verlofrecht wordt aan het begin van boekjaar al toegekend.

Verlofsoorten instellen voor extra verlof o.b.v. Leeftijd en Geboortejaar:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Cao.
  2. Ga naar het tabblad: Arbeidsvoorwaarde.
  3. Open de eigenschappen van de arbeidsvoorwaarde.
  4. Ga naar het tabblad: Verlof.
  5. Open de eigenschappen van het type verlof. Bijvoorbeeld het type verlof voor de bovenwettelijke rechten.
  6. Ga naar het tabblad: Extra verlof.
  7. Vul minimaal Peildatum 1 in, anders wordt extra verlof niet toegekend.
  8. Klik op: Opslaan en sluiten.
  9. Open opnieuw de eigenschappen van het type verlof.
  10. Ga naar het tabblad: Extra verlofrechten.
  11. Klik op: Nieuw.
    1. Selecteer Leeftijd en geboortejaar bij Extra verlof o.b.v..
    2. Vul het veld Vanaf aantal jaren in.
    3. Vul het veld T/m geboortejaar in.
    4. Vul het verlofrecht in.
    5. Klik op: Voltooien.
    6. Klik op: OK. Het verlofrecht herbereken je later.

Herhaal deze stappen voor iedere leeftijd en geboortejaar.

12. Klik op: Opslaan en sluiten.
  13. Ga naar: HRM / Aan- en afwezigheid / Herberekenen verlof.
  14. Vul de velden in.
  15. Klik op: Voltooien.