Reserveringen uitgebreid in Profit 4

Je krijgt in Profit 4 meer flexibiliteit voor wat de Reserveringen-functionaliteit betreft.

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 4.

We werken momenteel hard aan de documentatie van dit onderdeel.

Inhoud

Meer mogelijk bij uitbetalen van reserveringen in Profit 4

Reserveringen kun je nu gedeeltelijk uitbetalen.

Dit kan via de actie Gedeeltelijk uitbetalen in de eigenschappen van de medewerker. Bij gedeeltelijk uitbetalen via de actie zorgt Profit dat een nacalculatieregel en declaratie wordt aangemaakt. Ook kun je in plaats hiervan zelf in de nacalculatie op kosten of werksoort (uren) boeken. Dit kan ook via InSite, UpdateConnector of import. Wat de uren betreft kan hierbij op negatief saldo worden gecontroleerd.

Ook nieuw is:

  • Je kunt bij het gedeeltelijk uitbetalen nu zelf een uitbetaalperiode kiezen.
  • Je kunt ook per type reservering uitbetalen.

Als je reserveringen al uitbetaalde, moet je nu bovendien onderstaande inrichten:

  1. Kostensoorten, werksoorten en urensoorten met bijzonder tarief inrichten

    Om in de nacalculatie gedeeltelijk te kunnen boeken voor uitbetaling moet je van al je relevante kostensoorten, werksoorten en urensoorten nog een versie met bijzonder tarief toevoegen. Een opname wordt namelijk tegen normaal tarief uitbetaald, maar een gedeeltelijke uitbetaling moet tegen bijzonder tarief uitbetaald worden omdat hier, in tegenstelling tot een volledige betaling, ook een nacalculatieregel bij wordt toegevoegd. Dit zijn andere looncomponenten, die je koppelt met de integratie Payroll in de toe te voegen kosten, werksoorten en urensoorten.

  2. Indelen in met componenttype

    De nieuwe kosten en werksoorten deel je vervolgens in met het nieuwe componenttype Uitbetalen reservering. Als je deze gekoppeld hebt, controleert Profit niet op maximum aantal uren per dag in de nacalculatie.

  3. Reserveringstype aan werksoort/kosten koppelen in HRM instellingen

    In de instellingen HRM stel je de juiste kosten/werksoorten in bij de velden voor uitbetaling van reserveringen. Dit doe je per reserveringstype.

Automatisch overhevelen bij overgang naar plaatsing zonder uitzendbeding (Profit 4)

Naast de drie bestaande momenten van overhevelen, is er vanaf Profit 4 een vierde:

  • Overheveling als een medewerker van een plaatsing met uitzendbeding overgaat naar een plaatsing zonder uitzendbeding. Het gaat alleen om de reserveringen ‘Vakantie-uren in geld’ (3) en ‘Vakantie-uren bovenwettelijk in geld’ (5) die worden overgeheveld naar de reserveringen ‘Vakantie-uren’ (2) en ‘Vakantie-uren bovenwettelijk’ (4).

    Als de medewerker een plaatsing zonder uitzendbeding heeft én saldo op type reservering Vakantie-uren in geld’ (3) en Vakantie-uren bovenwettelijk in geld (5) heeft, hevelt Profit automatisch over, mits het laatste contract met uitzendbeding geen einddatum of een einddatum in het jaar 2024 of groter heeft.

    Let op - Controleer de openstaande saldi reserveringen vakantie-uren

    Vanaf Profit 4 worden de reserveringen Vakantie-uren in geld en Vakantie-uren bovenwettelijk in geld automatisch overgeheveld als de medewerker een contract met actieve plaatsing zonder uitzendbeding heeft én saldo heeft op deze typen reservering. Als bij jou het saldo van jullie oude plaatsingen niet op orde is, kun je dus te maken krijgen met overhevelingen.

    Aandachtspunten daarbij zijn:

  • De overheveling vindt automatisch plaats als de medewerker een actueel contract zonder uitzendbeding heeft met een openstaand saldo op de typen reservering Vakantie-uren in geld en Vakantie-uren bovenwettelijk in geld.
  • Ook negatieve saldi worden overgeheveld.
  • Openstaand saldo op een contract met uitzendbeding met een einddatum vóór 2024 wordt niet automatisch overgeheveld. We gaan er vanuit dat je zelf al actie hebt ondernomen en vinden dat je deze situatie handmatig moet beoordelen.
  • Controleer zelf de openstaande saldi!! Bij medewerker of overall.

Verder worden overhevelingen vanaf Profit 4 niet meer getoond op de loonstrook.

Meer mogelijk bij Eindejaarsuitkeringen in Profit 4

Met betrekking tot Eindejaarsuitkeringen zijn deze mogelijkheden toegevoegd in Profit 4:

  • Je kunt reserveringen voor onvoorwaardelijke eindejaarsuitkeringen nu ook automatisch laten uitbetalen na een X aantal weken, als een medewerker uit dienst gaat. Het geldt alleen voor type 10, niet voor 11 (periodiek). De declaratie voor de eindejaarsuitkering blijft een losse declaratie en wordt niet gecombineerd met de declaratie met volledige uitbetaling van de overige reserveringen. Dit moet je eerst inrichten.
  • Het reserveringspercentage eindejaarsuitkering is nu zichtbaar bij medewerker en op de loonstrook.
    Wijzigingen van het percentage eindejaarsuitkering gedurende het jaar leiden ertoe dat het niet mogelijk is om een zuiver percentage (op de loonstrook) te kunnen presenteren. Dit percentage kun je zelf toevoegen aan jullie loonstrook.
  • De velden Kostensoort uitbetaling EJU en ‘Kostensoort periodiek factureren EJU’ zijn verplaatst van de werkgever naar de HRM- instellingen. Ook zijn ze, omdat ze onder de kop Reserveringen in geld uitbetalen staan, hernoemd naar: Kostensoort eindejaarsuitkering en Kostensoort eindejaarsuitkering (period. facturen).

Opgelost & gewijzigd in Profit 4

In Profit 4 is het volgende mogelijk geworden:

  • Er wordt geen declaratie meer gegenereerd bij een reserveringscorrectie op uren. Hiermee is het ook mogelijk geworden plaatsingen te verwijderen als werk toch niet doorgaat.

Direct naar

  1. Reserveringen (Flex)
  2. Overhevelen van reservering in uren
  3. Standen en vervaldatum reserveringen raadplegen
  4. Saldo reserveringen medewerker raadplegen
  5. Saldo corrigeren
  6. Opnemen reservering via nacalculatie
  7. Reservering uitbetalen
  8. Terugdraaien uitbetaalde reserveringen