Gesprekkencyclus deactiveren
Het deactiveren van de gesprekkencyclus heeft ingrijpende gevolgen voor de beschikbaarheid van gegevens en functionaliteiten. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden.
Let op:
Test de gevolgen altijd eerst in een testomgeving voordat je de Gesprekkencyclus in de productieomgeving deactiveert.
Gevolgen van het deactiveren van de gesprekkencyclus
Wanneer je de activering Gesprekkencyclus uitzet, heeft dit impact op verschillende onderdelen in Profit en InSite.
1. Dossieritems in InSite niet meer raadpleegbaar
Na het deactiveren van de gesprekkencyclus kunnen bestaande dossieritems die gekoppeld zijn aan de gesprekkencyclus niet meer worden geraadpleegd via InSite. Medewerkers, managers en HR kunnen deze dossieritems niet meer openen of inzien.
2. Dossieritems in de workflow kunnen niet meer geopend of afgerond worden
Dossieritems die nog in behandeling zijn omdat deze nog goedgekeurd of afgerond moeten worden kunnen na het deactiveren niet meer worden geopend, verwerkt of afgerond. Lopende gesprekken blijven dus "hangen".
Controleer daarom vóór deactivering of er nog openstaande of lopende dossieritems zijn en rond deze waar mogelijk eerst af.
3. Gesprekkencyclus-specifieke pagina's worden uitgeschakeld
Alle gesprekkencyclus-specifieke pagina's in InSite worden uitgeschakeld. Dit betekent onder andere dat je geen toegang meer hebt tot overzichten van de gesprekken en gespreksdetails.
Enkele voorbeelden van gesprekkencyclus-specifieke pagina's:
- Aanpassen beoordelingsgesprek
- Aanpassen medewerker competentie
- Aanmaken beoordelingsgesprek
4. Gegevens uit de gesprekkencyclus zijn niet meer beschikbaar
Na de deactivering zijn deze gegevens niet meer beschikbaar:
- Competentieniveau's
- Doelen
- Enquête-resultaten
- Rolgroepen
5. Je kunt de gesprekkencyclus niet meer opnieuw activeren
Na de deactivering kun je de gesprekkencyclus niet meer opnieuw activeren.