thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

De groep X is gebaseerd op een selectie van gebruikers. Dit betekent dat gebruikers automatisch in de groep worden geplaatst op basis van filters van die selectie (je kunt gebruikers niet handmatig in de gebruikersgroep plaatsen)

Je krijgt deze melding in de Autorisatie tool wanneer je een gebruiker aan een groep probeert toe te voegen.

Oorzaak

Je krijgt deze melding als je gebruik maakt van autorisatie op basis van selecties. Dit betekent dat gebruikers automatisch in een groep worden geplaatst op basis van filters binnen die selectie.

Oplossing

Open de selectie via: Algemeen / Inrichting / Selectie. Controleer aan de hand van de filters aan welke voorwaarden de gebruiker moet voldoen om in de selectie te vallen.

  1. Pas je selecties toe op basis van organisatorische eenheden? Zorg ervoor dat de medewerker de juiste functie heeft.
  2. Pas je selecties toe op basis van laag organigram? Zorg ervoor dat de medewerker de juiste functie heeft.
  3. Pas je selecties toe op basis van eigen filters? Controleer via de eigenschappen van de medewerker of aan de juiste voorwaarden is voldaan.
  4. Pas je selecties toe op basis van autorisatierollen? Geef de gebruiker de juiste rol via onderstaande stappen:
    1. Open de eigenschappen van de gebruiker en ga naar het tabblad Autorisatie. Koppel hier de juiste rol aan de gebruiker, of maak het veld leeg als je een gebruiker uit een groep wilt verwijderen. Om te controleren welke rol je aan de medewerker moet koppelen, open je in de Autorisatie tool via het tabblad Onderhoud groepen de betreffende groep. In het veld Selectie zie je welke selectie aan de groep gekoppeld is.

    2. Voer na het koppelen van de rol aan de gebruiker de actie Automatisch vullen groepen uit. Hiermee voert Profit het filter van de gekoppelde selectie opnieuw uit, waardoor de gebruikersgroepen geactualiseerd worden.

Tip:

Plan de taak Autorisatiegroepen o.b.v. selectie actualiseren in als geplande taak, zodat je de actie Automatisch vullen groepen niet meer handmatig hoeft uit te voeren.

Meer informatie hierover lees je in het artikel Gebruikersgroep koppelen aan selectie organigram en Gebruikersgroep o.b.v. selectie actualiseren.

Process

Gebruiker Autorisatie

Work area

Algemeen